~~ חזה עוף ממולא פיטריות וג'ינג'ר ~~

הפעם החזות זוכים לטיפול מקדים: הם מושרים במרינדה
עשירה בטעמים וכך המנה יצאה עסיסית מתמיד
וטעמה עשיר . הוגש עם רוטב על בסיס יין ופיטריות
מעולה על פירה או אורז ומאוד חגיגי
.
.מצרכים למרינדה
בצל קטן מוקלף
ג'ינג'ר מקולף בגודל חצי אגודל
רבע כוס יין לבן
רבע כוס שמן זית
שץי שיני שום מקולפים
מלח - פלפל
.

מצרכים למילוי
בצל קצוץ
שתי סלסלות פיטריות פרוסות
כף תימין
כפית ג'ינג'ר מגורד

רבע כוס יין לבן
מעט שמן זית
.
ובנוסף
מעט אגוזים קצוצים
כ- 8 חזות עוף פרוסים דק
ביצה טרופה עם מעט מים
פירורי לחם / אפשר קמח מצה
שמן לטיגון

.
.


הכנה
מרסקים את מצרכי המרינדה לבלילה חלקה ומשרים בה את החזות עד ימימה
מטגנים את הבצל במעט שמן זית
מוסיפים את הפטריות, את התימין והג'ינג'ר ומקפיצים מספר דקות
מתבלים במלח ופלפל
מוסיפים את היין, מגבירים את הלהבה ומבשלים מערבבים
עד שלא נשארים נוזלים - מכבים
~
מיישרים את החזות, מפזרים עליהם מעט אגוזים ותימין
מניחים כף מלית בקצה החזה ומגלגלים
סוגרים בעזרת קיסם ומכניסים למקפיא עד לגמר העבודה
~
טובלים כל חזה תחילה בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם
מטגנים על אש בינונית מכל הכיוונים
כשמתקרר מעט, מורידים את הקיסמים ופורסים באלכסון

8 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

נראה מעולה!!!

אנונימי אמר/ה...

כמו תמיד זה ניראה 10!!!!
לחג ב" ה ניתן לעשות עם קמח מצות נכון?או שיש לך טיפ
לציפוי?

תודה מרילין יקירה
נשיקות והמון
שונטי

חנה אמר/ה...

נראה מעולה ואפילו שייך למנה עיקרית לליל הסדר

מרילין איילון אמר/ה...

שונטי יקרה, ניראה לי בלי בעיה להלחיף בקמח מצה, אצלנו במשפחה "חולים" על שניצל עם קמח מצה, אז זה מסתדר יופי

אנונימי אמר/ה...

מרלין יקרה הבלוג שלך פשוט נפלא כיף גדול לקרוא את המתכונים שלך ולחזות בתמונות בתוצר המוגמר.

ריקי

טעמים במטבח רחוק אמר/ה...

מנה נפלאה אלגנטית ואני בטוחה שטעימה
איזה כיף שיש אותך !

טעמים במטבח רחוק אמר/ה...

ליום הנישואין שלנו הכנתי בזכותך מנה דומה, אני מילאתי בפיטריות בצל ואגוזים ולא השרתי יום קודם במרינדה, אפרסם בבלוג עם קרדיט לך והמון תודה
}{

גילי גולדברג אמר/ה...

היי מרילין נראה 10!!
אפשר מתכון/הסבר איך להכין את הרוטב על בסיס יין ופטריות.
בא לי להכין לשבת הקרובה...