הפעם החזות זוכים לטיפול מקדים: הם מושרים במרינדה
עשירה בטעמים וכך המנה יצאה עסיסית מתמיד
וטעמה עשיר . הוגש עם רוטב על בסיס יין ופיטריות
מעולה על פירה או אורז ומאוד חגיגי
.
עשירה בטעמים וכך המנה יצאה עסיסית מתמיד
וטעמה עשיר . הוגש עם רוטב על בסיס יין ופיטריות
מעולה על פירה או אורז ומאוד חגיגי
.
.מצרכים למרינדה
בצל קטן מוקלף
ג'ינג'ר מקולף בגודל חצי אגודל
רבע כוס יין לבן
רבע כוס שמן זית
שץי שיני שום מקולפים
מלח - פלפל
.
מצרכים למילוי
בצל קצוץ
שתי סלסלות פיטריות פרוסות
כף תימין
כפית ג'ינג'ר מגורד
רבע כוס יין לבן
מעט שמן זית
.
ובנוסף
מעט אגוזים קצוצים
כ- 8 חזות עוף פרוסים דק
ביצה טרופה עם מעט מים
פירורי לחם / אפשר קמח מצה
שמן לטיגון
.ג'ינג'ר מקולף בגודל חצי אגודל
רבע כוס יין לבן
רבע כוס שמן זית
שץי שיני שום מקולפים
מלח - פלפל
.
מצרכים למילוי
בצל קצוץ
שתי סלסלות פיטריות פרוסות
כף תימין
כפית ג'ינג'ר מגורד
רבע כוס יין לבן
מעט שמן זית
.
ובנוסף
מעט אגוזים קצוצים
כ- 8 חזות עוף פרוסים דק
ביצה טרופה עם מעט מים
פירורי לחם / אפשר קמח מצה
שמן לטיגון
.
הכנה
הכנה
מרסקים את מצרכי המרינדה לבלילה חלקה ומשרים בה את החזות עד ימימה
מטגנים את הבצל במעט שמן זית
מוסיפים את הפטריות, את התימין והג'ינג'ר ומקפיצים מספר דקות
מתבלים במלח ופלפל
מטגנים את הבצל במעט שמן זית
מוסיפים את הפטריות, את התימין והג'ינג'ר ומקפיצים מספר דקות
מתבלים במלח ופלפל
מוסיפים את היין, מגבירים את הלהבה ומבשלים מערבבים
עד שלא נשארים נוזלים - מכבים
עד שלא נשארים נוזלים - מכבים
~
מיישרים את החזות, מפזרים עליהם מעט אגוזים ותימין
מניחים כף מלית בקצה החזה ומגלגלים
סוגרים בעזרת קיסם ומכניסים למקפיא עד לגמר העבודה
מניחים כף מלית בקצה החזה ומגלגלים
סוגרים בעזרת קיסם ומכניסים למקפיא עד לגמר העבודה
~
טובלים כל חזה תחילה בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם
מטגנים על אש בינונית מכל הכיוונים
מטגנים על אש בינונית מכל הכיוונים
כשמתקרר מעט, מורידים את הקיסמים ופורסים באלכסון
8 תגובות:
נראה מעולה!!!
כמו תמיד זה ניראה 10!!!!
לחג ב" ה ניתן לעשות עם קמח מצות נכון?או שיש לך טיפ
לציפוי?
תודה מרילין יקירה
נשיקות והמון
שונטי
נראה מעולה ואפילו שייך למנה עיקרית לליל הסדר
שונטי יקרה, ניראה לי בלי בעיה להלחיף בקמח מצה, אצלנו במשפחה "חולים" על שניצל עם קמח מצה, אז זה מסתדר יופי
מרלין יקרה הבלוג שלך פשוט נפלא כיף גדול לקרוא את המתכונים שלך ולחזות בתמונות בתוצר המוגמר.
ריקי
מנה נפלאה אלגנטית ואני בטוחה שטעימה
איזה כיף שיש אותך !
ליום הנישואין שלנו הכנתי בזכותך מנה דומה, אני מילאתי בפיטריות בצל ואגוזים ולא השרתי יום קודם במרינדה, אפרסם בבלוג עם קרדיט לך והמון תודה
}{
היי מרילין נראה 10!!
אפשר מתכון/הסבר איך להכין את הרוטב על בסיס יין ופטריות.
בא לי להכין לשבת הקרובה...
הוסף רשומת תגובה