~~ קארי עוף עסיסי על שיפודים ~~

Curry de poulet sur brochette - recette en francais plus bas


קארי לפעמים מתייחס לשם כולל של תבשילים הודים ולפעמים לתערובת תבלינים, כאן יש את שניהם. התבשיל מתובל היטב, הוא טעים טעים, מלא ברוטב סמיך וריחני ובתוכו נחות פיסות חזה עוף רכות ועסיסייות שספגו גם הן את כל הטעם הנהדר. הפעם הגשתי את המנה על שפודים, זה פשוט היה יותר חגיגי, אבל אפשר גם בלי.

מצרכים
לשיפודים
6 פרוסות דקות חזה עוף
כף שמן
כפית ג'ינג'ר מגורד
כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
כף כוסברה קצוצה

לרוטב
בצל קטן קצוץ
 6 שינים שום כתושות
כף ג'ינג'ר מורד
כף גדושה אבקת קארי
מקל קינמון
1 עלי דפנה
עגבניה קלופה קצוצה
כפית רסק עגבניות
כוס וחצי חלב קוקוס
מלח ופלפל שחור
כפית מיץ לימון
להגשה
מעט קוקוס או כוסברה טרייה קצוצה


הכנה
חותכים את החזות לרצועות ארוכות, שמים אותם בקערה עמוקה יחד עם שאר המצרכים, מערבבים היטב ומשרים ל 20 דקות (אפשר עד 24 במקרר). משפדים אותם ושומרים .

בסיר שטוח שיכול להכיל את כל השיפודים מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא הופך לצבע קראמל, לאט לאט על אש קטנה.
מוסיפים את השום, הג'ינג'ר הקארי, הקינמון, עלי הדפנה ומערבבים על אש קטנה במהלך 5 דקות.
מוסיפים את העגבניה, מערבבים כדי שהיא תצופה בתערובת התבלינים, מוסיפים את הרסק וחלב הקוקוס, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה, על אש קטנה 10 דקות.
מסדרים את השיפודים בתוך הסיר ומבשלים מכוסה באש בינונית  8 דקות. מכבים, מוסיפים את מיץ הלימון, מבשלים עוד 2 דקות ומכבים.  שומרים סגור עוד 5 דקות.
מנגבים את קצה הישפוד, מסדרים על צלחת הגשה, יוצקים מן הרוטב במרכז הצלחת ומקשטים במעט קוקוס או כוסברה קצוצה

מטבחה של קלפנה, אחת המורות שלי לבישול הודי, בג'ונג'ונו, חבל רג'אסטאן

Curry de poulet sur brochette
Couper 6 tranches de blancs de poulet en laniere et laisser mariner 20 minutes dans un melange de 1 cas d'huile, 1 cac de paprika, 1 cac de gingembre moulu, sel poivre et 1 cas de coriandre cisele. Mettre en brochette et reserver.
Dans une large casserole brunir 1 oignon coupe en petit, rajouter 6 ails ecrase, 1 cas de gingembre moulu, 1 baton de canelle et 1 feuille de laurier et melanger 5 minutes a feu doux. Rajouter 1 tomate epluchee et coupee en petits cube, 1 cac de concentre de tomate 1 verre et demis de lait de coco du sel et du poivre, porter a ebulition et laisser mijote couvert a petit feu 10 minutes. Rajouter les brochettes et laisser cuir 8 minutes. Rajouter 1 cac de jus de citron, cuire encore 2 minutes et eteindre. Laisser fermer encore 5 minutes avant d'ouvrir. Servir en parsement un peu de coco ou de coriandre frais cisele

5 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

בס"ד
ערב טוב מרילין.
אהבתי מתכון אבל אני בבעיה קניתי קרם קוקוס בנקום חלב קוקוס איך אני מסתדרת עם זה . תודה מראש מאריאנה

אנונימי אמר/ה...

מרלין תודה על מתכון ו על עזרה מדיים כמה ש זה יצעה טעיים. מאריאנה

Ruma אמר/ה...

ואו ואו ואו, פשוט ממדהיים
איזה צבעים כמה שזה נראה עסיסי וטעים חייבת לנסות בדחיפות
בלוג מהממם

אנונימי אמר/ה...

שלום מרילין. הבלוג שלך יפהפה. אני עוקבת כבר זמן רב ומאוד אוהבת. כל מה שניסיתי יצא טעים ויפה. האם אפשר להשתמש במתכון זה במקום בחזה עוף, בפרגית?

מרילין איילון אמר/ה...

כן, אני מאמנה שכן, קצת יותר זמן בישול אולי.