~~ חזה עוף בלימון בסיגנון סיני ~~

escalope de poulet sauce citron chinois

איזון מושלם בין חמצמצות המתיקות ועסיסיות.
.

בגירסה שלפנינו מגינים על חזה העוף בפני השמן על ידי זה שעוטפים
.אותו לפני הטיגון במעטפת בצקמגישים אותו פרוס לפרוסות ומכוסה ברוטב לימון עדים
העוף נשאר עסיסי מאוד..מעולה. אחד הקבועים אצלנו, אני מראש מכפילה את
כל הכמויות ב- 4 ומה שנשאר לא נשאר עוד להרבה זמן

.

.
מצרכים
חזה עוף במשקל מאתיים גרם חתוך לרצועות רחבות
~
משרה
כף יין
כף רוטב סויה
מעט זינ'גביל קצוץ
כפית סוכר
קורט מלח ופלפל
~
ביצה טרופה עם כף רוטב סויה
חצי כוס עמילן תירס
שמן לטיגון עמוק
~
רוטב
חצי כוס מרק צח - אפשר מקוביה
שתי כפות יין לבן
מיץ מלימון אחד
שתי כפות חומץ
כף סוכר
רבע כפית מלח
קורט פלפל לבן
~
כף עמילן תירס מדולל בשתי כפות מים
פרוסות לימון חצויות
מעט בצל ירוק קצוץ - תוספת שלי


.
.
הכנהמערבבים את כל חומרי המשרה ושורים בו את העוף כ- 20 דקות
טובלים את העוף בביצההטרופה, מעבירים לעמילן מקמחים בשני הצדדים
מטגנים עד שהוא מזהיב ומוציאים מהמחבת
פורסים את העוף לקוביות גדולות ומעבירים בזהירות לקערת הגשה
שמים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן ומביאים לרתיחה כ- חמש דקות
מוסיפים את העמילן המדולל מערבבים ומביאים שוב לרתיחה
יוצקים את הרוטב על פרוסות העוף ומעטרים בפרוסות לימון ובצל ירוק



מתכון והסבר של אהרוני - הבישול הסיני

escaloppe de poulet (250 gr)  sauce citron facon chinoise
mariner entre 20 minute (dehors) et 24 heure (au frigo) des rectangles de blanc de poulet dans
1 cas de vin (preferent blanc mais rouge aussi) + 1 cas de sauce soja + un peu de gingembre frai ou sec + 1 cac de sucre + sel et poivre
~
tremper les morceaux de poulets dans oeuf battus avec 1 cas de soja puis maizena et frire 1/2 minute chaque cote. reserve.
~
dans une petite caserol porter  a ebulition
1/2 verre d'eau avec 1 cac de marakof
2 cas de vin blanc
le jus d'un citron
2 cas de vinaigre
1 cas de sucre
sel et poivre (blanc preference)
~
mettre les blanc de poulet dans la caserol melange et eteindre.
~
servir avec des tranches de citron
possible d'epaissir la sauce avec un peu de maizena

‏3 תגובות:

NITSAN SADE אמר/ה...

יאמייי ה- מתכון : )

אנונימי אמר/ה...

ממש מזעזע , לא מומלץ בכלל!!! יצא לי סמרטוטי ולא טעים !!

אנונימי אמר/ה...

כשהייתי ילד אבא שלי היה מכין את המתכון הזה לעיתיםץ ללא ספק אחד האהובים ומעלה בי זכרונות ילדות...