~~ טאג'ין עוף בתאנים, שזיפים ושומשום ~~

טא'גין עוף מוגש על קוסקוס
.


טאג'ין הוא תבשיל מהמטבח המרוקאי המתבשל לו לאט לאט. יש
אין ספור גירסאות..הנה אחת מתוקה וריחנית שאני אוהבת להגיש בכל
היזדמנות חגיגית: בדרך כלל בחג שני של ראש השנה או בפסח
וגם עכשיו לכבוד ט"ו בשבט


~~
את הטג'ין הזה מתבלים בתערובת תבלינים הנקראת ראס אל חנות
כמו כל תערובת היא נתונה לגירסאות רבות. ניתן לקנות אותה, וניתן גם להרכיב
אותה בבית. בסוף המתכון צירפתי כיצד אני מכינה את הראס אל חנות שלי



..מצרכים
ארבע כרעיים מחולקים ונקיים
בצל גדול פרוס דק
שמן
כף יפה של ראס אל חנות
שומנה תאנים
שמונה שזיפים שחורים מגולענים
חופן שומשום
כף דבש




הכנה
מטגנים את הבצל על אש קטנה עד שמתחיל להזהיב
מוסיפים את הראס אל חנות ואת העוף ומערבבים היטב כך שהעוף
יכוסה היטב בבצל ותבלינים. מוסיפים את הדבש ומערבבים שוב
מסדרים את הפירות היבשים בסיר, שמים חצי כוס מים
ומבשלים כשעה

.
.
ראס אל חנות - תערובת תבליניםכף כורכום
כף פפירקה אדומה
כפית זרעי שומר שלמים
כף זרעי כוסברה טחונים
כפית אגוז מוסקט טחון
כפית הל טחון
כף ז'ינג'ביל טחון

5 תגובות:

דורית אמר/ה...

בלוג מקסים ומגרה!
חג שמח!

מרילין איילון אמר/ה...

תודה פרטי
ןלג שמח גם לך
(-:

מרילין

אנונימי אמר/ה...

מרילין,
תענוג!!!!!

נשיקות,

סבין

מרילין איילון אמר/ה...

תודה סבין..ותודה על ההמלצה לספר העוף
אני באמת רואה שאת עושה דברים יוצאים מן הכלל מעוף...
יש מצב שאתפתה
(-:

ושוב תודה ענאקית על הפירגון

מרילין איילון

אנונימי אמר/ה...

אהלן
מתכוני עוף טובים מאוד.
במכון הטגין לא הוסבר היכן ומתי יש להוסיף את השומשום..
חני