טא'גין עוף מוגש על קוסקוס
.
הכנה
.
טאג'ין הוא תבשיל מהמטבח המרוקאי המתבשל לו לאט לאט. יש
אין ספור גירסאות..הנה אחת מתוקה וריחנית שאני אוהבת להגיש בכל
היזדמנות חגיגית: בדרך כלל בחג שני של ראש השנה או בפסח
וגם עכשיו לכבוד ט"ו בשבט
אין ספור גירסאות..הנה אחת מתוקה וריחנית שאני אוהבת להגיש בכל
היזדמנות חגיגית: בדרך כלל בחג שני של ראש השנה או בפסח
וגם עכשיו לכבוד ט"ו בשבט
~~
את הטג'ין הזה מתבלים בתערובת תבלינים הנקראת ראס אל חנות
כמו כל תערובת היא נתונה לגירסאות רבות. ניתן לקנות אותה, וניתן גם להרכיב
אותה בבית. בסוף המתכון צירפתי כיצד אני מכינה את הראס אל חנות שלי
את הטג'ין הזה מתבלים בתערובת תבלינים הנקראת ראס אל חנות
כמו כל תערובת היא נתונה לגירסאות רבות. ניתן לקנות אותה, וניתן גם להרכיב
אותה בבית. בסוף המתכון צירפתי כיצד אני מכינה את הראס אל חנות שלי
..מצרכים
ארבע כרעיים מחולקים ונקיים
בצל גדול פרוס דק
שמן
כף יפה של ראס אל חנות
שומנה תאנים
שמונה שזיפים שחורים מגולענים
חופן שומשום
כף דבש
הכנה
מטגנים את הבצל על אש קטנה עד שמתחיל להזהיב
מוסיפים את הראס אל חנות ואת העוף ומערבבים היטב כך שהעוף
יכוסה היטב בבצל ותבלינים. מוסיפים את הדבש ומערבבים שוב
מוסיפים את הראס אל חנות ואת העוף ומערבבים היטב כך שהעוף
יכוסה היטב בבצל ותבלינים. מוסיפים את הדבש ומערבבים שוב
מסדרים את הפירות היבשים בסיר, שמים חצי כוס מים
ומבשלים כשעה
.
.ראס אל חנות - תערובת תבליניםכף כורכום
כף פפירקה אדומה
כפית זרעי שומר שלמים
כף זרעי כוסברה טחונים
כפית אגוז מוסקט טחוןכפית הל טחון
כף ז'ינג'ביל טחון
ומבשלים כשעה
.
.ראס אל חנות - תערובת תבליניםכף כורכום
כף פפירקה אדומה
כפית זרעי שומר שלמים
כף זרעי כוסברה טחונים
כפית אגוז מוסקט טחוןכפית הל טחון
כף ז'ינג'ביל טחון
5 תגובות:
בלוג מקסים ומגרה!
חג שמח!
תודה פרטי
ןלג שמח גם לך
(-:
מרילין
מרילין,
תענוג!!!!!
נשיקות,
סבין
תודה סבין..ותודה על ההמלצה לספר העוף
אני באמת רואה שאת עושה דברים יוצאים מן הכלל מעוף...
יש מצב שאתפתה
(-:
ושוב תודה ענאקית על הפירגון
מרילין איילון
אהלן
מתכוני עוף טובים מאוד.
במכון הטגין לא הוסבר היכן ומתי יש להוסיף את השומשום..
חני
הוסף רשומת תגובה