~~ כבדים בריבת תפוזים ~~

אצלנו אוהבים את הכבדים בעיקר מתקתקיםוהכבדים בריבת תפוזים הם מהמועדפיםהכי כדאי להשתמש בריבת תפוסיני - כי היא גם יפה וגם טעימה

.
מצרכים
חצי קילו כבדים נקיים וצלויים
שני בצלים פרוסים
שתי כפות ריבת תפוזים או תפוז סיני
חצי כפית הל טחון
חצי כפית חוויג
פלפל שחור ומלח
רבע כוס יין אדום..

הכנה
מטגנים את הכבדים בשמן ומתבלים אותם בהל וחוייג, פלפל ומלח
לא מטלטלים את הכבדים - הופכים רק פעם אחת, ולא מייבשים
מוציאים לצלחת ושומרים מכוסה

באותו מחבט מטגנים את הבצלים בעוד קצת שמן, מוסיפים למחבת את הריבה ומטגנים עד שהבצל מקורמל יפה מוסיפים את היין - מגבירים את האש ומבשלים דקה
אפשר גם לוותר על שלב הוספת היין

מצרפים את הכבדים, מערבבים בעדינות ומבשלים עוד דקה

3 תגובות:

טעמים במטבח רחוק אמר/ה...

איזה יופי של מנה
אף פעם לא הכנתי כבדים, אולי זה הזמן להכיר למשפחה עוד טעם..
חייבים את ההל והחוויג' לא נראה לי שהם יאהבו את הטעם הדומיננטי של התבלינים - אפשר לוותר ?

מרילין איילון אמר/ה...

לא, לא חייבים בכלל
הריבה תעשה את העבודה יפה מאוד גם בלי!

בתאבון

אנונימי אמר/ה...

יאמי יאמי. גם אצלנו אוהבים את הכבדים מתקתקים והשילוב עם התפוזים פשוט מעולה! תודה