Confiture de petites oranges
כל שנה, כשעצי התפוסיני עמוסים בפרי אנחנו מכינים מהם ריבה.
את הריבה אנחנו אוכלים לרוב על פרוסת לחם וחמאה אבל
הכי הכי, אוהבים
אותה מבושלת יחד עם כבדי עוף ובצל
שימו לב, מרקם הריבה הוא של פירות בתוך סירופ סמיך כפי שרואים בתמנה.
Dulce de kumquat
מצרכים
קילו תפוז סיני
כפית סודה לשתייה
קילו סוכר/
הכנה
רוחצים היטב את התפוזים ושמים אותם בקערה
מפזרים את הסודה לשתייה ומכסים במים רותחים
אחרי שהמים התקררו שוטפים היטב מספר פעמים ומסננים
מחוררים כל תפוז בעזרת מסרגה - כדי למנוע פיצוץ
שמים את התפוזים בסיר, מכסים במים מבשלים רבע שעה ומסננים
שמים את התפוזים בסיר, מכסים במים מבשלים רבע שעה ומסננים
בסיר עמוק מבשלים קילו סוכר עם ארבע כוסות מים 10 דקות
מצרפים את התפוזים לסיר ומבשלים עד שהתפוזים מבריקים וכמעט שקופים
משאירים לילה בסיר, ולמחרת מעבירים לצנצנות
.confiture de petites oranges
ingredients
1 kilo de petites orange
1 kilo de sucre
1 cac de poudre de soda
preparation
bien laver les orange et les mettre dans un recipient
soupoudrez la poudre de soda et recouvrir d'eau bouillante
laisser l'eau se refroidir et bien laver les orange et essorer
trouer les orange avec seringue a tricote des 2 cote ou plus
mettre dans une casserol, mettre de l'eau
faire bouillir 15 minutes et rincer
dans une grande casserol mettre le sucre + 4 verre d'eau
faire cuir 10 minutes
rajouter les oranges et faire cuir jusqu'a ce qu'il deviennent translucide
faire refroidir pendant tout la nuit dans la casserol
le lendemain mettre en pots...
ingredients
1 kilo de petites orange
1 kilo de sucre
1 cac de poudre de soda
preparation
bien laver les orange et les mettre dans un recipient
soupoudrez la poudre de soda et recouvrir d'eau bouillante
laisser l'eau se refroidir et bien laver les orange et essorer
trouer les orange avec seringue a tricote des 2 cote ou plus
mettre dans une casserol, mettre de l'eau
faire bouillir 15 minutes et rincer
dans une grande casserol mettre le sucre + 4 verre d'eau
faire cuir 10 minutes
rajouter les oranges et faire cuir jusqu'a ce qu'il deviennent translucide
faire refroidir pendant tout la nuit dans la casserol
le lendemain mettre en pots...
9 תגובות:
Toutes mes felicitations pour cette belle reussite, Marlyne !
Tres chouette blog, c'est sure, je reviendrais .
Merci Viviane..c'etait un plaisir a preparer
Je n'ai qu'un regret c'est de ne pas comprendre l'hébreu car je trouve ton blog génial
totes ces photos me font envie
bonne journée et chabbat chalom
Meci beaucoup, et shabbat shalom a toi aussi et a toute la famille.
מרלין שלום !
אני מאד נהנת מהאתר שלך , רק עכשיו התואדתי אליו, חולים על קונפיטורה של תפוז סיני
עשיתי אותם אך מעט שיבשתי את השלבים
מה עושה הסודה לשתייה ? האם מבשלים עם סיר פתוח או סגור ?
אני לא יודעת מה תפקיד הסודה לשתייה (-: אבל מתכונים של ווי בי אני לא מתחקרת
הבישול הוא בכיסוי סבתא - מכסה חצי פתוח חצי סגור
תפקיד הסודה בריכוך התפוזונים לקראת סוף העונה פבר מרס הם רכים מאוד ואין צורך בסודה
עזבתי את הריבה ל-3 שעות והיא ממש התקשתה בסיר, איך אפשר להעביר לצנצנת לאחר לילה שלם בסיר? האם צריך לחמם שוב?
1. כמה שעות צ"ל על הגז?
2. למה נשאר נוזל ולא מתקשה?
הוסף רשומת תגובה