הכפית נכנסת עמוק בפנים, ושם היא פוגשת את הדלורית
המתוקה ואת הפסטה הרכה שהתבשלה בתוך תערובת הגבינות קרמית, שבתוך הדלורית. הכנה קלה ומהירה ומניבה מנה טעימה באופן יוצא
דופן
8 מנות
8 דלעת ערמונים
שמן זית
מלח
פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
½ צרור עירית קצוצה (או בצל ירוק)
100 גרם פתיתי עמק
למלית
1 קופסה (225 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי
1 כוס חלב
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
1 קופסה (250 גרם) פטה כבשים
100 גרם פתיתי עמק
2 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור
אגוז מוסקט
2 כוסות פסטה קצרה לא מבושלת (צדפות למשל)
מדליקים תנור ל- 180
מעלות, מצפים תבנית בנייר אפיה.
חותכים את הדלועים בשליש
העליון שלהן בעזרת סכין גדולה, מרוקנים אותן מזרעים, מזליפים לתוכן ובשוליים מעט
שמן זית, ממליחים, מפלפלים, מפזרים מעט אגוז מוסקט ועירית קצוצה ומסדרים אותם
בתבנית האפיה, בצפיפות, כדי שלא יתנדנדו.
שמים 2 כפות פסטה יבשה
לתוך כל דלעת (הפסטה צריכה להגיע עד לחצי עומק הדלעת).
מערבבים את כל מצרכי
המלית וממלאים בהם את הדלעת, מעל הפסטה, עד למעלה ממש.
אופים מכוסה בנייר כסף 50 דקות, מסירים את הנייר, מפזרים גבינת עמק
ואפים עוד 20 דקות ללא כיסוי, או עד שהגבינה מזהיבה מלמעלה
מגישים עם עירית קצוצה
מעל.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה