~~ ספינז ~~


sfinj - recette en francais plus bas


אחד הטעימים שטעמתי, אני ממליצה מאוד על המתכון.  השבוע הכנתי כבר שתי נגלות שנזללו חמות על ידי
בני הבית, המבקרים המזדמנים. וגם השכנים זכו לטעום בזכות אמא שלי שגרירת הספינז השכונתית
(-:
~
אפשר לשמור את הבצק במקרר יומיים, וכך לטגן רק חצי כמות ולמחרת עוד חצי כמות..כי הכי טעים לאכול אותם חמים חמים, עם הרבה סוכר מעל בטעם של פעם בשנה - חג אורים שמח

.


מצרכים
קילו קמח
שתי כפות שמרים יבשים
ביצה
שתי כפיות מלח
כף סוכר
כך קוניאק
ארבע כוסות מים
שמן לטיגון -עדיף קנולה
סוכר או דב לציפוי

הכנה
בקערת מיקסר לשים בצק  - הבצק מאוד דליל
מניחים להתפחה של שעה וחצי ולשים שוב
מקררים את הבצק לחצי שעה
מחממים את השמן - שלא יהיה חם מידי
טובלים את הידיים במים
לוקחים גוש בצק ועושים בו חור כדי ליצור מין כעך
מכניסים לשמן החם ומזהיבים משני הצדדים
סופגים בנייר סופג את עודף השמן
מפזרים סוכר או דבש לפי הטעם
.
המתכון של יפנית - תוספת שלי: לקרר מעט את הבצק לפני הטיגון
זה מקל בזמן עשיית החור באמצע - הבצק יותר מוצק



sfinj
1 kilo de farine
2 cas de levure seche
1 oeuf
2 cac de sel
1 cas de sucre
1 cas de cogniac
4 verre d'eau
huile de friture, sucre

melanger les ingredient sec, rajouter les mouilles et petrir 10 minute. la pate est molle.
refroidir la pate au frigo pour la nuit
le lendemain former des rond avec un trou au milieu (mains mouilee) et frire. parsemer du sucre ou du miel.

5 תגובות:

rivka אמר/ה...

יצא נהדר
קל להכנה ושימח מאד את הילדים
אני רק צריכה ללמוד את החום הנכון של השמן, כדי שלא ישאר בצק חי מבפנים
תודה מרילין

אנונימי אמר/ה...

לדעתי הספינג יוצא יותר טעים ורך בלי ביצים בכלל תודה

חן דיין אמר/ה...

הבצק בהתפחה... נקווה שיצא טוב :)
תודה רבה וחנוכה שמח!

חן דיין אמר/ה...

יצא מצויין! ממש טעים. לא היה לי קוניאק.
בחנוכה הבא אולי :)

יעל חכמים אמר/ה...

מרלין באיזה קוניאק את משתמשת??