~~ לחמניות מגולגלות בטעמים ~~

הלחמניות קטנות ואוויריות, כל אחת בטעם שונה מתאים במיוחד להגיש עם מתבלים פיקנאנטיים, ממרחים, סלטים כסלסלת לחמניות במרכז כל ארוחה ובמיוחד ארוחות בוקר מפנקות


.
מצרכים
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
שלוש כפות סוכר
כפית מלח
כוס מים במידה 240 מ"לביצה
רבע כוס שמן
~
שמן זית
~
תבלינים וממרחים כגון: אבקת שום, בזיליקום יבש, פסטו
זרעי קימל, קצח, זרעי כוסברה, ממרח זיתים, ממרח עגבניות מיובשות
פלפל צ'ומה או הריסה
.

הכנה
בקערה מערבבים את הקמח, השמרים, המלח והסוכרמוסיפים את המים, הביצה, השמן ולשים 10 דקותמשמנים במעט שמן זית ומתפיחים עד להכפלת הנפח
לשים מספר דקות, מחלקים ל- 3 כדורים שווים
.

.
מתפיחים שוב כ- שעה
מרדדים כל כדור לעיגול וחותכים למשולשים / כמו משולשי פיצה
מתבלים / מורחים על כל משולש ומגלגלים כלפי פנים
אפשר גם לעשות ב- 3 טעמים שונים, כל כדור טעם אחר
.


.
מעבירים למגש אפיה על גבי נייר אפיה ומברישים בביצה
מתפיחים כשעה ואופים בחום 200 מעלות עד לצבע יפה
.

9 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

יפהפיות!

איך מרדדים לעגול כ"כ יפה?
פשוט הדרך היחידה שאני מכירה זה רידוד חופשי וסימון עגול גדול עם תבנית...

שימרית

טעמים במטבח רחוק אמר/ה...

אליפות !
פשוט מלכה את בעיני!!!

שבת טובה לכם.

אנונימי אמר/ה...

מעולה!!!!
בראבו הדיוק והתוצאות ממש נהדרות
בראבו
מאשרי
כמו עם המלאווח
שבוע שקט ומבורך בה
שונט
bizzzuuu

מרילין איילון אמר/ה...

שימרית לגבי העיגול שתי תשובות
תשובה ראשונה
קודם כל, את מתחילה עם הידיים ומשטיחה. אחר כל עם המערוך את מתחילה ממרכז המעגל כלפי חוץ. ממרכז כלפי חוץ כל הזמן, אבל כל פעם מכיוון שונה. מקמחת אם צריך, הופכת לצד השני ושוב.

תשובה שנייה
מדובר בבצק שמרים - הבצק הנ" אוהב לנוח בין פעולה לפעולה. אם הוא לא נח, הוא מתכווץ - או לפחות מתנגד.
תבצעי כמה פעולות, חכי כמה רגעים - שתי כמה שלוקים של תה, ואז תמשיכי לרדד. את תראי שהוא יתחיל להתמסר וללכת לכיוונים שאת אומרת לו

בהצלחה

מרילין איילון אמר/ה...

תודה שאנטל יקירתי, תודה פונץ! לא חסר אצלך גם!

אנונימי אמר/ה...

אז זהו, שאת זה אני יודעת ובכל זאת נדיר שהרידוד מניב תוצאות כל כך יפות . איך שהוא יש פער בין הידע לתוצאה :-)
קיוויתי שיש איזה טריק סודי שנעלם מעיניי. כבר אמרתי שיש לך ידי זהב

ברוב המקרים, למשל במקרה של סהרונים מגולגלים, זה לא נורא אם העגול יוצא לי יותר אליפסה באוף-סייד, אבל עדיין הייתי רוצה להגיע לכזה עגול ללא עזרים טקטיים


תודה בכל מקרה

שימרית

מרילין איילון אמר/ה...

בהצלחה שימרית..וספרי אם גילית טריק!

מרילין איילון אמר/ה...

בהצלחה שימרית..וספרי אם גילית טריק!

אנונימי אמר/ה...

היי מרילין רוב שלומות מאוד אהבתי את הלחמניות בטעמים ולכן פירסמתי בפייסבוק שלי מודה לך על מתכון קל טעים ויפה תודה ושנה טובה :)