חנוכה הוא חג טוב,
ברשומה זו ריכזתי עבורכם מתכונים שימושיים, סופגניות, לביבות, עוגות תפוחים וגם שפע רעיונות לאירוח חלבי. כולם נוסו במטבח שלי, כולם טעימים!
(-:
חג שמח!
סובגניות מיני
לביבות תפוח אדמה ותפוח עץ
מאפינס ריבה גירסה ב
מאפינס ריבה גירסה א'
ספינז
חלות לשבת חנוכה
לביבות כרישה
לביבות בטטה ומונגולד
לביבות ירוקת
ועכשיו קצת עוגות תפוחים - הרי שריח מאפה תפוחים משלב כל כך יפה בערבי חנוכה
~~ תפוחי עץ אפויים עם קרמבל אגוזי לוז , קינוח ריחני לאירוח בחנוכה ~~
ועכשיו המתכונים שלכם:
שלחה לי חיה:
בוקר טוב מרילין , מצרפת לך עוגה קלה כל כך ועם זאת טעימה בצורה בלתי רגילה שמציפה את הבית בריח מדהים
5 תפוחים גדולים
3/4 1כוסות סוכר
3 ביצים
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח אוסם
3/4 כפית סודה לשתייה
100 גר' אגוזים קצוצים
100 גר' שוקולד מריר
3 כפות קוקוס
2 כפיות קינמון
לקלף את התפוחים. לחתוך לקוביות
לחתוך את השוקולד לקוביות
לקצוץ את האגוזים ולערבב את כל החומרים יחד
לאפות בחום בינוני - שימי לב - קיבלת עיסה סמיכה מאד מאד...
והמתכון הזה הכי פשוט בעולם!
~
מיכל מפנה אותנו לבלוג של לאה עם מתכון ל- apple crown cake
~
הנה מתכון ששלחה לי דליה
עוגת תפוחים
חומרים
2 כוסות קמח
2 כפיות א. אפייה
½ כפית מלח
½ כפית קינמון
100 גר' מרגרינה/חמאה
1 כוס סוכר חום
3/4 כוס סוכר לבן
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס תפוחי עץ (ירוקים) קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
ציפוי:
1/2כוס סוכר לבן
11/2כפיות קינמון
אופן ההכנה:
להמיס מרגרינה על להבה נמוכה, להסיר מהכיריים ולהוסיף סוכר לבן וחום, לערבב פנימה ביצים, וניל, קמח ותפוחים.
להכניס לתבנית משומנת ולפזר מעל את הציפוי
לאפות בחום בינוני (160) כ 50 דק' עד שעה
הערות:
1. הכמות מתאימה לתבנית קטנה (20X20), לתבנית גדולה יותר יש להכפיל כמויות
2. לא להוציא לפני הזמן, גם אם העוגה נראית עשויה. הציפוי העליון "משתזף" מאד, אבל העוגה בפנים לא עשויה (אם החלק העליון מקבל צבע כהה, אפשר להוריד טמפרטורה ב ¼ שעה אחרונה)
אירוח חלבי זה כיף וחגיגי, ובכל הזדמנו, יום הולדת, חנוכה או שבועות, זו תמיד תהיה הבחירה הטבעית שלי.
אירוח חלבי אני אוהבת לארגן על פי מוקדים
מוקד דגים לדוגמה דגים מלוחים מסודרים יפה במגש בשילוב ירקות וקרקרים, סלמון מעושן מגולגל , פיצטונה
סלמון שלם פרימוורה, ביצים ממולאות טונה, מוס טונה או טורטיה טונה וירקות
מוקד מרקים עם קרוטונים, פטרוזיליה קצוצה, שקדי מרק ועוד
מוקד לחמים: לחם טוב עם ממרח או חמאה זה תמיד להיט
מוקד גבינות: קנוית או תוצרת בית
מוקד סלטים וירקות, סלטים חיים ורעננים וגם זיתים טובים
מוקד מאפים: פסטות קישים ושאר דברים טובים
וכמובן מוקד מתוק: אפשר כמובן עוגות גבינה או לשבור את הרצף וללכת על מתוקים שוקולדים או פאיים מפירות העונה
בעבר תיעדתי 3 ארוחות חלביות, כאן הראשונה, וכאן השניה, וכאן השלישית
.
יש לכם פשטידה חלבית נ-ה-ד-ר-ת?
מאפה שאי אפשר בלעדיו?
רעיון נוסף לאירוח חלבי?
אשמח אם תשתפו אותי maryline@inter.net.il
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה