כיסונים מבצק בריק
כיסונים ממולאים תרד וריקוטה
. .תרד וגבינות - זה תמיד הולך אצלנו, וכשמצטרף לזה מעטפת
שמתפצפצת בפה, זה נהיה חגיגה. אפשר ליצור את הכיסונים
בעזרת בצק פילו, כמו שאני מסבירה במתכון, ואפשר גם להשתמש בעלי
סיגר / בריק. פשוט שמים מלית בעיגול הבצק, מקפלים
לשניים ושוב לשניים. שתי הגרסאות מוצלחות
..
מצרכיםשש עלי פילומאה גרם חמאה רכה~חצי שקית תרד טחון קפוא - מופשר וסחוט היטבמאתיים חמישים גרם גבינת ריקוטהחצי קופסא שמנת מתוקהמאה גרם גבינה צהובה מגורדת - עדיף קשקבל
מלח - פלפל
חצי כפית קצח
כפית שומשוםביצהלציפוי: ביצה מהולה במעט מים + זרעי חמניות או שומשום
שמתפצפצת בפה, זה נהיה חגיגה. אפשר ליצור את הכיסונים
בעזרת בצק פילו, כמו שאני מסבירה במתכון, ואפשר גם להשתמש בעלי
סיגר / בריק. פשוט שמים מלית בעיגול הבצק, מקפלים
לשניים ושוב לשניים. שתי הגרסאות מוצלחות
..
מצרכיםשש עלי פילומאה גרם חמאה רכה~חצי שקית תרד טחון קפוא - מופשר וסחוט היטבמאתיים חמישים גרם גבינת ריקוטהחצי קופסא שמנת מתוקהמאה גרם גבינה צהובה מגורדת - עדיף קשקבל
מלח - פלפל
חצי כפית קצח
כפית שומשוםביצהלציפוי: ביצה מהולה במעט מים + זרעי חמניות או שומשום
כיסונים מבצק פילו
.
הכנה
מערבבים את התרד, הגבינות, השמנת, הביצה, הזרעים ומתבלים
לוקחים עלי אחד וחותכים לאורך ליצירת שני מלבנים
מברישים חמאה ממומסת על כל עלה
שמים בקצה כל מלבן, בצד ימין כף מלית
מקפלים למשולש לכיוון צד שמאול וחוזר חלילה
מסדרים בתבנית אפיה, מורחים ביצה מהולה במעט מים
מפזרים מעט זרעים ואופים עד להזהבה
תרד וריקוטה כיסונים ממולאים תרד וריקוטה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה