~~ קיש בצל מתוק, גבינות ועגבניות ~~

עוד קיש מוצלח וטעים "נורא" כמו שאמרו החברה כאן: הניגוד
בין הבצלים המתוקים לבין הגבינות המלוחות מקפיץ מעלה
את הקיש ושם אותו ישר ברשימת המבוקשים
~
חשוב להתאפק חזק ולא לאכול אותו כשהוא יוצא מהתנור
אלה לתת לו להתקרר לגמרי, שיגיע למצב פושר קר
או מה שנקרה טמפ' החדר, כי אז הוא נפרס יפה
וגם הטעמים מודגשים יותר
.


מצרכים לבצק
כוס קמח לבן
חצי כוס קמח מלא
חצי כפית מלח
שתי כפות שומשום
חצי כפית קצח
מאה גרם חמאה קרה חתוכה
ביצה טרופה עם 2 כפות מים קרים
.
הכנה
מערבבים את כל החומרים היבשים של הבצק
מוסיפים את החמאה ומפוררים בעזרת האצבעות
מוסיפים את הביצה ומאחדים לכדור
משטיחים לפיתה, שמים בשקית פלסטיק ושומרים במקפיא לחצי שעה
מרדדים ומסדרים על תבנית פאי כולל שוליים
מסדרים נייר אפיה ושעועית מעל הבצק
ואופים כ- 10 דקות, עד שהשוליים מתחילות להזהיב
מוציאים מהתנור ומסירים את הנייר אפיה עם השעועית
~
מצרכים למלית
שני בצלים פרוסים
מעט שמן זית ומעט חמאה
כף גדושה דבש
מאה גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
או
מאה גרם גבינת פרומעז פרוסה לפרוסות דקות
כף פסטו
שמנת מתוקה
מאה גרם גבינה צהובה - אופציה
שתי ביצים
מלח - פלפל
סלסלה של עגבניות שרי שטופים וחצוים

.
.
הכנה
מטגנים את הבצלים בחמאה ושמן עד לצבע קראמל בהיר
מוסיפים את הדבש, מערבבים ומכבים
מסדרים את הבצלים עת תחתית הבצק
מעל הבצלים מסדרים את הבולגרית או את הפרומעז
ומטפטפים מעט מאוד פסטו מעל הכל
בקערה מערבבים את השמנת, עם הגבינה הצהובה והביצים
מתבלים במלח ופלפל ויוצקים על הגבינות
מסדרים מעל הכל את חצאי העגבניות בצורה נאה
ואופים בחום בינוני של 180 עד שפני הקיש משחימים יפה
.
quiche oignons sucres, fromage et tomates cerise

pate a quiche:
un verre de farine blanche
1/2 verre de farine complete
1/2 cuillere a cade de sel
2 cuillere a soupe de sesame
1/2 cuillere a cafe de graine de nigelle
100 gramme de beurre froid coupe en morceau
1 oeuf batu avec 2 cuillere a soupe d'eau froide
~
on melange les sec ensempble, puis le beure et on melange
jusque obtention de graine de semoule
on rajoute l'oeuf battu, ramasse la patte en boule
aplatit et met au frigidaire 1 heure
~
etendre la pate sur le plat q quiche avc papier par dessus et haricot et fair cuir 7 minute a feu moyen. enlever haricot et papier et laisser refroidir.
~
la farce
2 oignons coupe fin en lamelle
un peut de beurre et huile d'oplive
1 cuilliere a soupe de miel
100 gramme de fromage bulgar un peu sale ou bien du chevre
une peu de pesto (1 cuillere a soupe ou moin)
tomate cerises coupees en deux
.
le royal:250 ml de creme liquide
2 oeufs
sel et poivre
.
on fait revenir les oignons a petit feu jusqu'a ce qu'ils aient la couleur caramel clair
on rajoute le miel on melange et on etteint.
on les arange sur la pate a quiche
par dessus on met le fromage et le pesto
on melange la creme avec les oeuf, sel et poivre et verse sur la quiche
on arange joliment les tomates et enfourne jusqu'a joli couleur


קבלו את הקיש הנהדר שהכינה מוריה היקרה!
עם עגבניות צהובות..כמה יפה!

9 תגובות:

שימרית אמר/ה...

כמה יפה!

fairy_mi אמר/ה...

איזה יפיוף!
נראה ממששש טעיםםםם
אחלה ביצוע

Roniti אמר/ה...

אוווח כמה שזה נראה טעים
אהבתי את השילוב של הגבינות עם העגבניות ואת הצבעים

מרילין איילון אמר/ה...

תודה שימרית, פונצ' אכן שילוב מעולה
מה מה מה? הגברת הראשונה ביקרה אותי
OHLALALA
(-:

Annaelle אמר/ה...

bonjour je suis la fille de piroulie je voulais savoir si la creme liquide dans le royal c'est bien la chameneth que l'on utilise pour faire de la chantilly
merci bcp

מרילין איילון אמר/ה...

oui anaelle, c'est bien ca. la chamenet metouka qui n'est pas sucre d'aeilleur

Annaelle אמר/ה...

C'est ce que j'ai fais finalement
Mais merci pour ta réponse
c'est une tres bonne recette j'ai beaucoup aimé comme tout ton blog d'ailleurs la prochaine fois j'essaie les gateaux au fromages
bisous
Annaelle

אנונימי אמר/ה...

הי מרילין,

הקיש נראה טעים.

אפשר להכין מראש ולהקפיא?

אנונימי אמר/ה...

הי מרילין,

הקיש נראה טעים.

אפשר להכין מראש ולהקפיא?