~~ פיצה ~~


כמה שאנחנו אוהבים פיצה בבית..למעשה, עוד בילדותי פיצה ביתית תמיד
הייתה חגיגה, ולא רק האכילה: ההכנה של הבצק, עם הלישה הממושכת, ריח
השמרים, הבצק הנח לו על יד רדיאטור עם מגבת מעל,
הסיר עם הרוטב הריחני
שמתבשל לו לאט לאט, התוספות העומדות חיילים חיילים, מחכים לסידור סימטרי
על המגש
והמגשים היוצאים מהתנור..אחד אחד...מגשים מלבנים, מגשים
עגולים אחח..אני עוד רואה את המגשים האלה מול העיניים ומתמלאת געגועים
בריח של יום ראשון חורפי עם כל המשפחה סביב שולחן עמוס
פיצות ובקוקי יין אדום
~
הרוטב שאני מציגה לכם - מקורי עוד מלפני המון המון שנים..ואומרים לי
שהוא של השף האיטלקי שעבד במסעדה של סבי הנרי ז"ל
כמובן שאם עכשיו קיץ והעגבניות בשרניות, נעדיף אותן, אבל גם כך כמו שהו
הרוטב הזה...לא מחליפה אותו בשום רוטב אחר
~
התוספות שאנחנו נוהגים לשים על הפיצה: גבינה אנחנו מעדיפים לקנות פרוסה
ובבית חותכים כל פרוסה ל- 4 ריבועים, זיתים שחורים, ירוקים, פלפלים פרוסים
דק, לבבות ארטישוק, צלפים, פיטריות טריות, עלי בזיליק טריים
כמובן שלא הכל ביחד..והכי חשוב..הסימטריה חחח

~


השלבים בהכנת הפיצה
מכינים את הבצק ונותנים לו לנוח. זה בצק שדורש הרבה מנוחה
והכי טוב להכין אותו יום - יומיים מראש
מבשלים את הרוטב על אש קטנה
כשהבצק מוכן והרוטב קצת התקרר, מחממים את התנור לחום הכי גבוה
מרדדים את הבצק לעלה דק ומניחים אותו בתבנית עם נייר אפיה
שמים רוטב מעל הבצק בצורה אחידה בלי לקפח את השוליים
מפזרים מעט אורגנו יבש על כל המשטח
עכשיו לתקפיד הילדים: סידור התוספות..בסימטריה מושלמת
זילוף קל של שמן זית ואפיה בחום גבוה מאוד



מצרכים לבצק
קילו קמח
חצי ליטר מים

ארבע כפיות מלח
ארבע כפיות שמרים יבשים
.

הכנה
מערבבים את הקמח עם השמרים והמלח
מוסיפים את המים ולשים כ- 5 דקותנותנים לבצק
 לנוח כ- חצי שעה ולשים עוד חמש דקות
חוזרים על הפעולה 3 פעמים
מפעם לפעם הבצק הופך יותר רך ונעים
~

בשלב זה אפשר להתחיל את הרידוד או לאכסן את הבצק במקרר
ככל שהוא ישהה שם, כך ישתבח
אני שומרת במקרר בין יום ליומיים

לפני שמרדדים את בצק שיצא מהמקרר נותנים לנוח על השיש כשעתיים
שימו לב: הבצק לא טופח כמו בצק פוקצ'ות
הוא נשאר דק, אך גמיש

מצרכים לרוטב
שמן זית
שש שיני שום מעוכות מעט
בצל חתוך לארבע, אבל עדיין מחובר בבסיס
ושתי קופסאות של עגבניות מרוסקות משומרות
קופסה קטנה של רסק עגבניות
כף סוכר

גבעול של בזיליק או חצי כף בזיליק יבש
מלח- פלפל גרוס
אופציונלי: פלפל ירוק ארוך חריף שלם


הכנה
שמים את השמן זית ואת השום בסיר ומערבבים עד שמתחיל להיווצר ריח עדין
מוסיפים את שאר המצרכים, מערבבים ומבשלים על ביעבוע עדין שעתיים
ויותר





9 תגובות:

piroulie אמר/ה...

oh la la elle a l'air vraiment appetissante et je ne peux pas comprendre la recette
dommage
bisous
piroulie

אנונימי אמר/ה...

מרלין שלום
האם הכוונה ל4 כפות או כפיות?
כי אני הכנתי לפי 4כפיות והבצק פשוט לא תפח

מרילין איילון אמר/ה...

נכון, הבצק לא תופח, הוא רק מקבל גמישות. הוספתי הערה במתכון.

אנה אמר/ה...

שלום מרילין
פעם ראשונה שאני מטיילת בבלוג שלך. נראה נפלא, והעיקר - ברור, ונראה כי את כותבת עממטבח של בשלנית מיומנת, עם מסורת בישול של אוכל פשוט אך טעים. יופי. הערונת: כדאי לציין במתכונים מה גודל כלי האפייה: תבנית 28? 26? מלבנית? וכו'.
תודה
חנה

עינב אמר/ה...

היי מרילין, תוכלי להסביר את העניין עם הבצל לא כ"כ הבנתי, איך לחתוך ומה עושים איתו אח"כ?

שני אמר/ה...

שמרים יבשים או טריים ?

אנונימי אמר/ה...

תוכלי להסביר בבקשה מה בדיוק עושים עם הבצל חתוך לארבע ?
תודה רבה.

יוני אמר/ה...

הכנת פיצה ע"י הפעלת רדיאטור זה דבר מדהים

הדס שמש אמר/ה...

בבצק לא שמים שמן זית וסוכר??