כיכר גבינה מטובל בכל טוב, המרקם קרמי ומתמסר
להגיש עם ירקות חיים, ולמרוח על לחם טרי
להגיש עם ירקות חיים, ולמרוח על לחם טרי
מצרכים
חמש מאות גרם גבינה לבנה
שמנת חמוצה
בצל מגורד וסחוט
שתי שיני שום כתושות
חצי כפית מלח
כפית פטרוזיליה יבשה
כפית פפריקה אדומה
כפית קצח
חצי כפית פלפל שחור
שתי כפות מיונית
כף שמן זית
הכנה
מערבבים את כל המצרכים בקערה, עד לתערובת אחידה
מניחים מסננת מעל לקערה לניקוז נוזלים
מניחים בד חיתול על המסננת ויוצקים את תערובת הגבינה עליו
מרימים את שולי החיתול ומכסים בהם את פני הגבינה
מכסים את הגבינה בצלחת שטוחה ומעליה מניחים דבר מה בעל משקל
משהים בצד ל-3 שעות לפחות, כדי לנקז את עודף הנוזלים מהגבינה
אני משאירה כך לפעמים 12 שעות
הופכים את הגבינה על גבי צלחת הגשה ומקשטים מעל ומסביב
אני משאירה כך לפעמים 12 שעות
הופכים את הגבינה על גבי צלחת הגשה ומקשטים מעל ומסביב
וכאן גירסת כדורים קטנים וצבעוניים
3 תגובות:
ניראה מעולה!!!!!!
אהבתי מאוד מאוד
רעיון נהדר לארוחה חלבית או בראנץ
נשיקות מאלן היגעגעתי
שונט
אפשר לשמור במקרר במהלך סינון הנוזלים?
במה אפשר להשתמש במקום החיתול בד?
במקום חיתול מבד אפשר להשתמש ב"סנו רב מגבת" או מוצרים דומים לו . הכוונה למטליות נייר חזקות שנקרעות ממש כשמתעקשים למתוח אותן.
הוסף רשומת תגובה