~~ קנלוני בטטה ברוטב בשמל ~~


אצל הבנות, פסטה זה תמיד עדיף. ואם היא ממולאת
ומוקרמת, אז בכלל יש חגיגה. להלן מנה שהיא להיט כאן בבית
מוסיפים על יד סלט ירוק רענן, וכולם מרוצים




מצרכים
חפיסה של קנלוני
חצי קילו בטטות קלופות
מאתיים חמישים גרם גבינת ריקוטה
אופציה: 200 גרם גבינת פרומעז
מאה גרם גבינה צהובה מגורדת
שני גבעולי טימין או רוזמרין
מלח - פלפל


רוטב בשמל
חמישם גרם חמאה
ארבע כפות קמח
קצת פחות מליטר חלבמאה גרם גבינה צהובה מגורדת
רבע כפית אגוז מוסקט
מלח - פלפל


בנוסף
מאה גרם גבינה צהובה מגורדת או פרמזן







הכנה
מבשלים עד לריכוך את הבטטות ומועכים היטב
בקערה מערבבים / מועכים את כל מצרכי המילוי
ממלאים את הקנלוני בעזרת מזלף


בשמל
ממיסים את החמאה על אש נמוכה
מוסיפים את הקמח ובוחשים עד שהקמח סופח את כל החמאה
מוסיפים בזילוף איטי את החלב, תוך ערבוב תמידי עם מטרף ידני
מתבלים במלח - פלפל - אגוז מוסקט וממשיכים לערבב
עד שהרוטב מסמיך לדי קרם עשיר
מוסיפים את הגבינה הצהובה, מערבבים ומכבים


הרכבת המנה
שמים מעט בשמל בתחתית תבנית אפיה
מסדרים את הקנלוני
מעל הכל שופכים את הבשמל
מפזרים גבינה צהובה או פרמזן ואופים על חום בינוני
עד שמזהיב יפה


2 comments:

אנונימי אמר/ה...

שלום רב!
מתכונים מדהימים,אך מדוע אין אפשרות להדפיס את כל מתכון ומתכון???

אסתר הדסה חורי אמר/ה...


וואו נראה מעולה!
אפשר במתכון קנלוני להכין את המתכון עם דפי לזניה?