~~ מרק עגבניות חלבי ~~

המרק טעים ומאוד ואהוב על כולם בבית - בעיקר על יעל
הקטנטנה שלוגמת בשקיקה ואומרת
c'est booooon
~
עם המרק אני מצרפת שתי קערות
אחד עם איטריות קטנות ודקות מבושלות
ואחת עם קוביות יוגורט קפואות, מתובלות בשום ועירית
.
.
.
מצרכים
בצל קצוץ דק
שתי שיני שום כתושות
עשרים וחמש גרם חמאה
ארבע כפות שמן זית
קופסה של 800 גרם עגבניות מרוסקות
שתי כוסות חלב
קופסה של שמנת מתוקה
שני גבועלי טימין
כף סוכר
מלח - פלפל
לקישוט: מעט עלי בזיליקום
.
הכנה
מזהיבים את הבצל ואת השום עם החמאה והשמן זית
מצרפים את העגבניות המרוסקות, הטימין, הסוכר והחלב ומבשלים כשעה
מקררים מעט וטוחנים בעזרת מוטמוסיפים את השמנת, מתבלים במלח ופלפל וטועמים
אם יש שצורך לאזן את החמוציות של העגבניות, מוסיפים עוד סוכר
מבשלים כ- 10 דקות ומגישים

הערהאפשר לשחק עם הסמיכות הרצויה של המרק ולהוסיף מים / חלב על פי הצורך

תגובה 1:

Chavatselet zemach אמר/ה...

מרק טעים מאוד מאוד..
ממש הרגשה של מסעדה שווה כשאוכלים אותו.
תודה רבה מרלין..