~~ רולדת עגבניות וגבינה מתובלת~~


הרולדה משלבת את טעמי העגבניה - פפריקה של הבצק עם הטעם הרענן של הגבינה - זה פשוט נ-ה-ד-ר! הכנתי אותה כבר 3 פעמים ברציפות בשבועיים האחרונים ורק בפעם האחרונה הצלחתי לצלם אותה לפני שהיא נעלמה שוב, פרוסה אחר פרוסה. בעיניי הבצק הזה הוא תגלית, כי הוא מאפשר לגלגל בו אין סוף ממרחים פיקאנטים ועשוי ממצרכים זמינים (שבעיניי זה הכי חשוב).

הערב עשיתי שינוי / ניסוי לקראת ראש השנה, מחר בבוקר ב"ה אשאל כאן את החברה מה הם חושבים עליו ואם יש אישור אספר לכם.

מקור המתכון מהבלוג הנפלא של איזבל (אצלי עם מספר שינויים)


מצרכים לבצק
3 חלבונים
3 חלמונים
120 מ"ל מים רותחים
15 גרם חמאה או מרגרינה מומסת
30 גרם רסק עגבניות (כף בחודש תשיעי)
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
50 גרם קורנפלור
25 גרם קמח
1 שקית אבקת אפיה

מצרכים למילוי
250 גרם גבינה לבנה (5% או 9%)
200 גרם שמנת חמוצה
1 שן שום כתושה
1 בצל קטן קצוץ (אפשר גם סגול)
1 כף שמן זית
1 כפית חומץ בלסמי
חצי כוס עלי בזיליק קצוצים
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

מכינים את המילוי:
מערבבים את כל המצרכים. אני סיננתי את הגבינה עם השמנת בבד לפני שצירפתי את שאר המצרכים, אבל אפשר לדלג על השלב הזה.

מכינים את בצק הרולדה
מחממים תנור ל- 180 מעלות
מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה ושומרים בצד
מקציפים את החלמונים עם המים הרותחים עד שהתערובת מכפילה את נפחה
תוך כדי הקצפה מוסיפים את החמאה המומסת ואת הרסק העגבניות.
מערבבים בקערה קטנה את הקמחים, התבלינים ואבקת האפיה ומוסיפים את התערובת לקערת ההקצפה. מקציפים מספר שניות, מכבים, ובעזרת מרית מערבבים היטב ובודקים שאין משקעי קמח בתחתית הקערה.
מקפלים פנימה את החלבונים המוקצפים ויוצקים את הבלילה לתבנית גדולה של התנור (מרפרדים בנייר אפיה ומשמנים). אופים כ- 8 דקות או עד שהבצק מקבל צבע זהוב, מוציאים מהתנור ומגלגלים אותו על עצמו, עם נייר האפיה בפנים, לצורה של גליל ארוך. מכסים במגבת מטבח עד שמתקרר.

ממלאים
פותחים את הגליל, מחליקים את הגבינה המתובלת על פני כל הבצק ומגלגלים שוב, תוך כדי שמקלפים בעדינות את הבצק מנייר האפיה. שומרים במקרר ומגישים פרוס לפרוות דקות.


10 תגובות:

מירי אמר/ה...

לא הבנתי... בפעם הראשונה מגלגלים את רולדה שנייר האפייה בפנים והחלק העליון של הבצק בחוץ ובפעם השניה הפוך?

השריף אמר/ה...

מרלין , עדיין לא התאוששתי מהפוסט הקודם וכבר את מביאה לי עוד משהו נפלא'.

הצילומים יצאו כל כך יפים שממש אפשר לטעום ולהריח את התמונה .


שניהם ינוסו ובקרוב בלנ"ד

Winnie אמר/ה...

מדהים!!
המתכון נשמע נ-ה-ד-ר
והצילומים פשוט מדהימים.
כמו שקודמי אמר - אפשר כמעט להריח ולטעום דרך המסך.

חייבת להחמיא לך שהמראה החדש של הבלוג מאד יפה בעיני :)

אנונימי אמר/ה...

מרילין הי,
האם ניתן להמיר את 25 גרם קמח ב- 25 גרם קורנפלור (או קמח נטול גלוטן אחר), לטובת צליאקים?
תודה,
ורד.

אנונימי אמר/ה...

הי מרילין,
נראה נפלא!!
אני בטוחה שכל מילוי כמו טונה, בשר טחון, תפו"א, פטריות וכו' יהיה תליף מצוין לגבינה.
רעיון מקסים לראה"ש המתקרב בצעדי ענק!!

תודה שלמרות הספר החדש
את ממשיכה עם הבלוג.

שנינה אמר/ה...

מרילין!!!

איזה מדהים! היה שווה לחכות לרולדה... זה נראה פשוט מושלם, ואני בטוחה שגם נטעם מושלם......
באמת שאין עלייך

תודה...

חיים אמר/ה...

האם ניתן להמיר את המרגרינה ב80 אחוז שמן מכמות המרגרינה

מרילין איילון אמר/ה...

אני לא יודעת לענות, לא ניסיתי

אחת אמר/ה...

יצא מעולה!!!!תודה מרילין את אלופה!

עדי דיין אמר/ה...

יצא טעים ויפה
רק שאלה אחץ כדי לבדוק שאכן הכנתי בסדר
המרקם והטעם של בצק הרולדה אמור להזכיר חביתה?

תודה ויום טוב