~~ קיש פורטובלו ומוצרלה ~~

זה"אוכל של בנות" הוא אומר



קיש הוא מאפה מלוח המורכב משלוש שכבות: בצק פריך בתחתית
מילוי באמצע שיכול להשתנות עד אין סוף
וצפוי מעל, המורכב משמנת וביצים הנקרא גם "רויאל" ומשמעו מלכותי
~~
קיש מהווה בשבילנו ארוחה חלבית מלאה, שלצידה
מצרפים סלט חסה או מרק קליל. לפעמים היא מוגשת בתבנית גדולה
ולפעמים בתבניות שקעים, למאפים אישיים המתאימים במיוחד למזנון חלבי
~~
בסוף המתכון צירפתי שילובים נוספים שמתאימים מאוד כמילוי לקיש
בנוסף לזה עם פורטובלו ומוצרלה



מצרכים לבצק
שתי כוסות קמח
כפית מלח
חצי כפית קצח
מאה חמישים גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
ביצה טרופה מהולה בכף מים
~~
מצרכים למילוי
שני חופנים של פיטריות פורטובלו שטופות, יבשות וחתוכות גס
מאתיים גרם גבינה מוצרלה מגורדת
חופן כוסברה קצוצה או עירית או פטרוזיליה
שמנת מתוקה
ביצה
מלח ופלפל גרוס
~~
הכנה של הבצק
בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם המלח והקצח
מוסיפים את החמאה ומפוררים אותה בקצות האצבעות עם הקמח
עד שהקמח מקבל מרקם של פירורים, מוסיפים את הביצה, אוספים
את הבצק לכדור, עוטפים בשקית ניילון ומכניסים למקרר לחצי שעה
~
מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים בחמאה תבנית פאי מתפרקת
מרפדים את שולי התבנית בשיכבה בינונית של בצק
מרדדים את שארית הבצק על משטח מקומח ומכסים את התחתית
מחוררים את אותה עם מזלג ואופים כ- רבע שעה

הרכבת המנה
מסדרים את הפיטריות על תחתית הבצק החצי אפוי
מפזרים את המוצרלה על הכל ואת העירית, ממליחים ומפלפלים
מערבבים את השמנת המתוקה עם הביצה, ממליחים ומפלפלים
שופכים את הבלילה על בתבנית ואופים עד להזהבה


קיש כוסברה וגבינת עזים
!!
גיוונים
עגביות שרי, עלי בזיליקום וגבינת עזים
~~
עלי רוקט טריים, אגוזים וגבינת רוקפור
~~
פלפלים קלויים וגבינת קשקבל
~~
בטטות אפויות, רוזמרין וגבינת עזים
~~
פיטריות וכרישה מטוגנים עם קוטג' ושומשום
~~
פרוסות חצילים מטוגנות, גבינה בולגרית וכוסברה
~~
תרד מוקפץ בשמן זית ושום עם גבינת פטה
~~
אגסים משומרים וגבינת רוקפור
~~
קוביות חציל מטוגן, עם גמבות צלויות, פטה וגרעיני דלעת
~~

5 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מרילין את פשוט מ-ה-מ-מ-ת
ובשלנית בחסד עליון
שתדעי לך שהאתר בנוי ברוב טעם תרתי משמע
ומי כמוני יודעת איך את אלופה!!
לכל האורחים בבלוג -אני הרווחתי מה שכולם פה הפסידו ,אני התארחתי אצל מרילין שבת!!
,אין מילים לתאר את האירוח, הטעם הפינוק והאהבה שהיא ובעלה יודעים לתת אוהבת רווית

אנונימי אמר/ה...

הי רוויתוש..אז מתי אתם באים עוד פעם? אנחנו מתגעגעים כל כך...

אנונימי אמר/ה...

אתם באים קודם -אל תרגיזי אותי!

יהונתן אמר/ה...

הכנתי ויצא מעולה, אבל במהלך ההכנה הבצק התפורר והיה קשה לעבוד איתו. אני חושב שאם משאירים את הבצק יותר זמן במקרר (כמה שעות) יהיה יותר קל לעבוד איתו
תודה רבה :)

מרילין איילון אמר/ה...

בצק פריך הוא בצק מפונק. לרוב אם הוא מתפורר סימן שחסר מעט מים (לפעמים חצי כף עושים את כל ההבדל.)

בהצלחה בפעם הבאה!