~~~~~~~~~ קיש בטטות, גבינת עזים ורוזמרין ~~~~

השילוב של גבינת עזים / בטטות / רוזמרין הידוע, אהוב
מאוד אצלנו - וזה אחד הקישים המבוקשים ביותר בבית

הוא מוגש בדרך כלל לארוחת ערב לצד סלט ירוקים מתובל היטב
לאירועים - יפה לו אפיה בתבניות אישיות
~
התחתית של הקיש לא שיגרתית: היא עשויה שילוב של קמח
מלא ולבן וכוללת גם שומשום וקצח. הרעיון נלקח מתוך
התמכון של דורעם גונט לקיש חוביזה ומומלץ ביותר
.
.מצרכים לבצק
כוס קמח לבן
חצי כוס קמח מלא
חצי כפית מלח
שתי כפות שומשום
חצי כפית קצח
מאה גרם חמאה קרה חתוכה
ביצה טרופה
.
מילוי
שתי בטטות פרוסות מאודות או אפויות בתנור
חבילת גבינת פרומעז פרוסה
מעט קשקבל
מעט רוזמרין טרי
מלח + פלפל שחור
.
ציפוי - רויאל
שתי ביצים
שמנת מתוקה אחת
מלח - פלפל
מעט קשקבל
מעט אגוז מוסקט






הכנה של הבצק
מערבבים את כל החומרים היבשים של הבצק
מוסיפים את החמאה ומפוררים בעזרת האצבעות
מוסיפים את הביצה ומאחדים לכדור
אם ניראה שהבצק יבש מדי, מוסיפים כף של מים קרים
משטיחים לפיתה, שמים בשקית פלסטיק ושומרים במקפיא לחצי שעה
מרדדים ומסדרים על תבנית פאי כולל שוליים
מסדרים נייר אפיה וקיטניות מעל הבצק ואופים כ- 10 דקות
עד שהשוליים מתחילות להזהיב
מוציאים מהתנור ומסירים את הנייר אפיה עם הקיטניות
.
הרכבת המנהמסדרים על הבצק האפוי את פרוסות הבטטה ואת הגבינה
מפזרים מעט קשקבל, רוזמרין ומתבלים
בקערה מערבבים את מצרכי הרויאל
שופכים על הבטטות ואופים בחום בינוני עד להזהבה


2 comments:

piroulie אמר/ה...

Je vais faire appel à ma fille pour me traduire certaines de tes recettes qui me tentent vraiment

אורטל אמר/ה...

היי,
רציתי לשאול אם חייב לשים קמח מלא,האם אפשר להחליף בקמח רגיל?
תודה,
אורטל