הבאתי מהשוק עלים חמוצים..את יודעת מה לעשות איתם? ככ
שאלה דודה אילנה..ומיד עניתי כן! גכ
הבצק מעולה, ויחד עם המלית - חגיגה
מצרכים
בצק
כוס קמח לבן
חצי כוס קמח מלא
חצי כפית מלח
שתי כפות שומשום
חצי כפית קצח
חצי כפית קצח
מאה גרם חמאה קרה חתוכה
ביצה טרופה
.
מילוי
מעט שמן זית מעורבב עם מעט חמאה
שני בצלים פרוסים
מאתיים גרם עלי חוביזה שטופים, מסוננים וקצוצים
חצי כפית אגוז מוסקט
מיכל שמנת מתוקה
שתי ביצים
מאה גרם גבינה צהובה
מאה גרם גבינה צהובה
מלח - פלפל
.
הכנה
מערבבים את כל החומרים היבשים של הבצק
מוסיפים את החמאה ומפוררים בעזרת האצבעות
מוסיפים את הביצה ומאחדים לכדור
משטיחים לפיתה, שמים בשקית פלסטיק ושומרים במקפיא לחצי שעה
מרדדים ומסדרים על תבנית פאי כולל שוליים
מסדרים נייר אפיה ושעועית מעל הבצק
ואופים כ- 10 דקות, עד שהשוליים מתחילות להזהיב
מסדרים נייר אפיה ושעועית מעל הבצק
ואופים כ- 10 דקות, עד שהשוליים מתחילות להזהיב
מוציאים מהתנור ומסירים את הנייר אפיה עם השעועית
~
מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב
מוסיפים את החוביזה ומטגנים עוד מספר דקות
מכבים את האש, ומוסיפים את שמנת, הביצים וגבנ"ץ
את הפלפל שחור המלח והמוסקט
את הפלפל שחור המלח והמוסקט
שופכים על הבצק החצי אפויואופים כ- 30 דקות או עד שמוזהב יפה
5 תגובות:
שלום לך!
ראיתי את רוב המתכונים בבלוג,
הם נראים טוב ואני בטח אנסה חלק מהם.
שבוע טוב
תודה רבה אילנית! בהצלחה
מרילין , הקיש מעלף !!!!!!!!!!
אין עלייך, אופה מוכשרת בחסד.
איה, הטעם מעולה. גם הבצק מפתיע ומשלב ממש טעים עם החוביזה. ממליצה בחום
מה זה עלי חוביזה? יש להם עוד שם?
הוסף רשומת תגובה