דג הטונה הוא האופציה הדגית המועדפת על ילדינו - אני מאמינה שזה בעיקר בגלל שלא רואים שזה דג וגם כי הוא לובש צורות רבות המסבות את טבעו - פעם בקציצה, פעם מגולגל בתוך סיגר ועוד.
ריכזתי כאן מעט רעיונות שהם על תקן "בני בית", ושפרסמתי בשנים האחרונות. כולם קלים וטעימים, והם מוגשים לפעמים בסעודה שלישית של שבת ולפעמים בארוחת ערב לצד סלט חי.
בנוסף תמצאו כאן מתכוני דגים מכל הסוגים והטעמים
הנה עוד רעיונות של שני:
גם אנחנו חובבי טונה רציניים. ואני מכינה ממנה המון מנות- סיגרים במלית טונה ירוקה ירוקה, קציצות טונה עם/בלי רוטב, סלט טונה חם מוקפץ עם ירקות בסגנון סיני, שנאכל כך חם/ קר ולפעמים נכנס בתור מילוי לבצק עם שמן והופך לרולדה, סלט פסטה קר עם טונה בזיליקום בולגרית ועוד.. פשטידת פסטה עם טונה, ולפעמים למנה ראשונה בשבת - בורקס טונה עם רוטב פטריות. כמה פשוט- ככה טעים!! אני מטגנת בצל וגמבות קצוצות, לפעמים קוביות ולפעמים פסים דקים, מוסיפה טונה בשמן מלח פ"ש ופלפל לבן ומקפיצה. ואז מכינה מבצק עלים ומילוי מעטפות אישיות, (ביצה, שומשום) ומגישה עם רוטב פטריות מעל. יוצא מעולה.. כל אורח שטועם מתלהב ממש.....
ומתכון סמבוסק טונה של אורלי (ניסיתי והיה נהדר כל כך שלא הספקתי לצלם!)
המתכון המהיר והטעים שלי הוא :
2 קופסאות טונה עם שמן מסוננות
1 כף גדושה צ'ילי מתוק או צ'ילי חריף או מטבוחה (אני מרילין שמתי מטבוחה עם קצת הריסה)
2 בצים קשות חתוכות לריבועים קטנים
לערבב הכל יחד
לקחת עלי מלואח לחתוך כל עלה לחצי למלא ולקפל , להדק קצוות (יוצא כמו סמבוסק )
למרוח בביצה לפזר סומסום ולאפות 20 דקות בחום של 180 מעלות.בהצלחה, אורלי
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה