~~ תפריט ראש השנה ~~

Repas de rosh hashana 2009

בסימנים היו לנו תמרים צהבים שהבשילו בהקפאה

אחר כך עברו לרימונים טריים ולריבת רימונים ושקדים 

המשכנו עם תפוח בדבש ומרקחת תפוחים

אחר כך הוגש סלט לוביה מתובל היטב - מתכון בקרוב
המשכנו עם הכרת שהוגש בשני אופנים
מאודה ברוטב וינגרט דבש, בחיזוק ג'ינג'ר מגורד

גם הסלק הוגש בשני אופנים: ריבת סלק מצד אחד



מאפי מונגולד קטנים מצד שני

סיימנו את הסימנים עם שני ראשים



וצלי ראש כבש (שיניים מצוחצחות) בתיבול שום וכמון - מתכון בקרוב


.
.
.
.
כאן עשינו הפסקה קטנה, ובזמן שהשולחן פונה
והוכן לקראת הסעודה הוגש סורבט פסיפלורה קטן


וכמובן עוגת דבש

~~ מלאבי בריבת רימונים ~~

צולם על ידי רפאל חתוכה

כשאני מכינה מלבי, אני יודעת שיש אחד שהולך לקחת את כל הקופה בשביל בעלי, מעדן מלאכים - כך הוא קורא לזה
~
כאן, במקום הסירופ המסורתי, המלבי מקושט בריבת רימונים לכבוד ראש השנה - ב"ה, שנהיה מלאים מצוות כרימון
~
למטה שמתי תמונה של גירסה עם סירופ רימונים grenadine  שזה גם גם טעים מאוד. בתמונה זו, יצקתי את המלבי בתבניות סיליקון אישיות. כדי שזה יתהפך בלי פגמים צריך להקפיא כ- 10 דקות.

מצרכים
ליטר חלב
שני שליש כוס קורנפלור / 85 גרם
שתי טיפות תמצית ורדים או שלוש כפות מי ורדים
מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר / 100 גרם
.

להגשה
מעט תרכיז פטל
חמישים גרם אגוזים מרוסקים עם חצי כפית קינמון

.


.
הכנה
בקערה קטנה מערבבים כוס וחצי מהחלב, את הקורפלור ואת תמצית הורדים
עד שלא יהיו גושים / אני משתמשת במטרפה
מחממים בסיר גדול את יתר החלב יחד עם הסוכר והשמנת המתוקה
מערבבים כל הזמן עד שמגיע לסף רתיחה
מוסיפים את החלב עם הקורנפלור תוך ערבוב מתמיד
מערבבים על אש בינונית עד שמסמיך מאוד - בערך דקה
יוצקים לכלי הגשה מרכזי או כוסות אישיים ושומרים במקרר לפחות 4 שעות
~

לפני הגשה מקשטים בריבת רימונים, מעט מאוד תרכיז פטל
וקצת מהאגוזים עם הקינמון


..
המתכון הבסיסי של המלבי על פי קרין גורן

~~~~~~~~~ תפוח אפוי ממולא בתמרים ~~~~~~~~

בפעם הראשונה שהכנתי מנה זו, זה היה מיד כשרכשתי את הספר
טעמים ראשונים של מיכל וקסמן וחיפשתי גיוונים עבור יעל הקטנה
התוצאה הייתה כל כך טעימה שהמנה הפכה לבת בית
ובכלל מככבת בראש השנה - שתתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה
~
אפשר לגוון את המלית ולהוסיף לה מיני אגוזים, או לתבל במעט הל
.
.
מצרכים
ארבע תפוחים מסוג חמצמצים גראני סמית
שש תמרים מגולענים ומקולפים
שש כפות מיץ תפוזים
ארבע מקלות קינמון
.
הכנה
מחממים תנור ל- 200 מעלות
מרוקנים את התפוחים מהקלח והגרעינים
במעבד מזון או מוט בלנדר תוחנים את התמרים עם המיץ תפוזים
ממלאים את התפוחים במחית התמרים
נועצים את מקל הקינמון במרכז כל תפוח
מסדרים את התפוחים בתבנית
ויוצקים שלוש כפות מים לתוכה
אופים כ- 45 דקות או עד שהתפוחים תכווצים ורכים מאוד