~~ ריבת רימונים ושקדים ~~

Confiture de Grenade et amande


כמה יפה, כמה טעימה: מככבת על שולחן חג של ראש השנה
לברכת שנהיה מלאים מצוות כרימון, מככבת אחר כך על פרוסה של חלה וחמאה
ומככבת גם כזיגוג על עוגות גבינה 
Merci mami pour la delicieuse recette


מצרכים
ליטר מים
קילו סוכר
מיץ מלימון
קילו רימונים מקולפים בלי החלק הלבן
מאה גרם שקדים / פיסטוקים / שומשום קלויים על מחבת יבשה. אני שמה רק שקדים

הכנה
מבשלים על אש בינונית, כחצי שעה את המים עם הסוכר ומיץ הלימון
מוסיפים את הרימונים , מנימיכים את האש ומבשלים עד למבחן הצלחת
מוסיפים את הפירות היבשים ומבשלים עוד 10 דקות תוך עירבוב
מכבים ומעבירים לצנצנת מעוקרת
~
מבחן הצלחת מאפשר לבדוק אם הריבה נקרשה או לא. כשהריבה חמה, קשה לקבוע אם היא מוכנה מכיוון שהיא נוזלית בגלל היותה חמה ולמעשה רק כשהיא תתקרר נדע אם נעשתה קרישה או לא. כדי בכל זאת לבדוק את הקרישה תוך כדי בישולה, עושים את מבחן הצלחת: שמים צלחת במקפיא עד שהיא ממש קרה ויוצקים מעט מהריבה על הצלחת, בצורה זו מעט הריבה שיצקנו מתקררת במגע עם הצלחת
 מעבירים אצבע באמצע הריבה כדי ליצור פס ולפצל אותה לשני צדדים
אם הריבה נסגרת מייד ושני הצדדים מתחברים, סימן שעדיין לא נוצרה הקרישה ויש לנסות שוב אחרי 10 דקות
אם הריבה לא מתחברת, סימן שהיא קיבלה את המרקם הרצוי והיא מוכנה


Confiture de Grenade - recette de Mami


1 litre d eau
1 kg de sucre
1 jus de citron
faire un sirop pas trop epais [il y a des bulles de sucre qui se cristallisent a la verticale]
1kg de grenades sans peaux blanches = 3 grosses grenades.
les ajouter au sirop
faire reduire a feu doux jusqu a obtenir un sirop epais [miel liquide]
a part
faire griller a la poele 100g de fruits secs en melange [pignons de pin, pistaches, sesame et amandes blanches]
les ajouter a la confiture et laisser mijoter a feu doux 10 minutes.
La consistance est epaisse mais pas caramelisee. La couleur est bien rouge et pas marron.

אין תגובות: