Petit pain grenade
לחמניות בצורת רימון שאני נוהגת להגיש בכל ראש השנה, והן תמיד גונבות את ההצגה.
שימו לב, את הבצק מכינים יום לפני.
~
יהי רצון שנהיה מלאים מצוות כרימון
~
עזרים:
קורצן בצורת כוכב, כף עץ בעל ידית עגולה, מספריים
לצורך העניין כל בצק שאתם אוהבים יעשה את העבודה, אבל אצרף את המתכון הקבוע שלי לחלות בכל זאת
מצרכים
לבצק (30 לחמניות)
500 גרם
קמח (3.5 כוסות)
1 כף
שמרים יבשים
2 כפות
סוכר
1/2 כף
מלח
1 כוס
מים (240 מ"ל)
1 ביצה
1/4 כוס
שמן
בנוסף:
מעט שמן זית, ביצה טרופה, מעט פרג לא טחון.
מכינים
את הבצק: מכניסים לקערה גדולה את הקמח, השמרים המלח והסכר ומערבבים.
מוסיפים את שאר המצרכים ולשים 10 דקות. משמנים את פני הבצק במעט שמן זית, מכסים
ומשהים במקרר בין 12 ל- 24 שעות.
למחרת
מתחילים בעיצוב ואפיה.
מעצבים
את הלחמניות: מוציאים מהמקרר את הבצק ומחלקים אותו לשני חלקים: 1/3 בצק מחזירים
לבצק ו- 2/3 משאירים על השיש.
לוקחים
את הבצק שבחוץ, מחלקים אותו ל- 30 חלקים, לשים כל חלק לכדור ומסדרים אותם על
תבניות אפיה מרופדות נייר אפיה, מקפידים על מרווחים גדולים שכן הלחמניות תופחות.
מברישים אותן בביצה טרופה ונותנים לבצק לתפוח 30 דקות.
מדליקים
את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
לחמנית רימון כמו בתמונה למעלה: מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים אותו ל- 30 כדורים בגודל זית ולא יותר. מעצבים לכדורים, שמים על כל לחמניה עיגול ומצמידים אותו בעדינות. בעזרת מספריים גוזרים את העיגול ל- X כמעט עד הסו, מברישים בביצה, מפזרים מעט פרג ואופים כ- 20 דקות או ע שהלחמניות זהובות.
לחמניות רימון כמו התמונה למטה: מוציאים
את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח עבודה מקומח לעובי של 5 מ"מ בערך.
קורצים מהבצק 30 כוכבים בעזרת הקורצן, שמים על ראש כל לחמניה כוכב בצק ובעזרת
הידית של כף העץ מעט מקומחת לוחצים במרכז הכתר ודוחפים פנימה לעומק 1 ס"מ. מברישים את
הכתר בביצה ומפזרים מעט פרג.
אופים
את הלחמניות בערך 20 דקות או עד שהן זהובות. אפשר להקפיא כשהן עטופות היטב
והנה לחמניות הרימונים שפירולי הכינה על פי הנחיותי
המתכון הופיע ב- XNET
12 תגובות:
בס"ד
מקסים ביופיו. תודה. כף להתחיל את הבוקר עם יופי כזה. תודה.
וואווווווווווווווו!!!!!!!!!! נראה מהמם!!! את פשוט אלופה ומעוררת השראה! חיזקי ואמצי!
את נהדרת
אין,אין מילים. פשוט מדהים!
אלהים חנן אותך בכשרון מפעים.תבורכי.
הבלוג שלך נפלא,נפלא,מקסים!
שתהא לך ולמשפחתך שנה טובה ומאושרת, כל שתחפצי לו יהי.
שלך,
טליה
c'est vraiment mignon
quelle excellente idée
bisous
ניסיתי עם התלמידים ויצא מדהים
יופי של רעיון
שלך, ציונה
מרילין את אישה מוכשרת ויצירתית, עוקבת אחרי הבלוג שלך על בסיס יומי...
האמת שניסיתי לעשות את לחמניות הרימונים, אבל אני לא מצליחה לגלגל עיגולים בלי שישארו עליהם סימנים וסדקים בבצק.
לא משנה כמה אני מגלגלת - לא יוצאים לי עיגולים חלקים... :(
Voila j'ai postée ce façonnage sur mon blog
merci Maryline
bisous et chana tova
"Have you ever regarded as adding a lot more movies to your blog posts to maintain the readers more entertained? I imply I just learn as a result of the entire article of yours and it was quite great but because I'm far more of a visual learner,I found that to be much more helpful. Just my my thought, Great luck "
--------------------------------------------
my website is
http://learntospeakkorean.info
Also welcome you!
שלום
התרשמתי מאוד הבלוג מלא בכל הרבה דברים מעניניים ויצירתיים חסר לנו פה בלוס אנגלס רעיונות
רציתי בבקשה חשאול לא מסתדר לי החיבור של העיגולים הקטנים לעיגולים הגדולים בחול רימום הכדורים לא מתפרקים ונופלים?
תודה שתהיה שנה מבורכת
עשיתי לחמניות רימון בשנה שעברה ועכשיו נכנסתי כדי להזכר איך עושים.
אני מצרפת קישור לתמונות לחמניות הרימון שלי
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2146663
חילקתי אותן לחברים וההתלהבות היתה גדולה .
תודה ושנה טובה
הכנתי חלה שמנמנה ולחמניות רימון לחג. יצא מוצלח מאוד!
מומלץ ביותר!
תודה רבה ושנה טובה!
הוסף רשומת תגובה