~~~~~~~~~ סלסלת קדאיף בקרם חלבה ~~~~~~~

Verre de kadaif a la creme de halva et sauce orange epicee


קינוח אישי שהוגש לכל סועד בערב ראש השנה
אין הרבה מה להגיד חוץ מזה שזה היה מעולה...טוב, אז
אולי רק
עוד שניים שלושה דברים
.
~ זה לא מסובך כמו שזה ניראה ~
~ את הכל אפשר להכין מראש ורק ההרכבה ברגע האחרון ~
~ זה לא רק ניראה טוב...זה שילוב משובח באמת ~
~ ודבר אחרון - הגירסה הפרוותית עובדת נהדר ~
.



מצרכים
קופסת קדאיף - 350 גרם
מאה גרם חמאה / מרגרינה
חצי כוס סוכר וניל
~
לקרם חלבה / שף עפר נוימן
שמנת מתוקה 250 מ"ל - אפשר פרווה
ארבע כפות סילאן
שלוש כפות תחינה גולמית
~
קוביות של מרקחת תפוחים
אפשר גם קוביות תפוחי עץ מקורמלים במעט סוכר
~
רוטב תפוזים / מבוסס על מתכון של אנסטסיה
כוס מיץ תפוזים
תרמיל הל
כוכב אניס
מקל קינמון
שלוש כפות דבש
~
שערות חלבה או חלבה מפוררת
פיסטוקים גרוסים

הכנה - סלסלות קדאיף
מפשירים את הקדאיף ומסרקים אותו
ממיסים את החמאה עם הסוכר ושופכים על הקדאיף
מערבבים היטב ומסדרים את השערות בתוך תבניות
שקעים (אפשר ח"פ). דואגים לשוליים גבוהים, ונעזרים
בכוס בכותר קטן יותר שמכניסים פנימה ליצור צורה של קערה
אופים עד להזהבה
~
עד שלב זה אפשר להכין מראש ולהקפיא סגור היטב
.
הכנה של הקרם
מקציפים את השמנת מוסיפים את הסילאן
והתחינה ומערבבים היטב
מכניסים לתוך שקית זילוף ושומרים במקרר
.
הכנה של הרוטב
מבשלים הכל יחד כ- 10 דקות
בדיעבד הייתי מסמיכה אותו עם מעט קורנפלור
.
.
.
הרכבת המנה
בתחתית כל סלסלה שמים מעט תפוחים ומעט פיסטוקים
מזליפים מהקרם לתוך הכוס
מקשטים במעט חלבה ופיסטוקים גרוסים
בהגשה מזליפים מעט רוטב תפוזים חם
אפשר לצד כדור גלידת וניל
.



7 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

נראה מקסים וגם טעים... כיף לאורחים

חג שמח!
תמר האחרת

Saveurs et Gourmandises אמר/ה...

Maryline, mon amie, tes kadayefs sont une pure merveille. Et je n'ai pas besoin de traduction pour le voir.
A bientôt.

Saveurs et Gourmandises אמר/ה...

Maryline, mon amie, tu as un tag sur mon blog.

piroulie אמר/ה...

c'est magnifique
bravo !

rivka אמר/ה...

למרילין
סיפור ארוך אבל הסוף טעים.
רציתי להכין את הקינוח לשבת משפחתית מורחבת וחגיגית, אבל לא מצאתי קדאיף. אז החלטתי להכין שטרודלים אישיים של תפוחים מהמתכון שלך ולהגיש עם קרם חלבה... ואין פילו! ב3 סופרים! בגלל פסח.
בסוף לא ויתרתי והכנתי תפוחים ממולאים בתמרים (עם שקדים, קינמון וחלבה מפוררת) וקרם חלבה ואגיש אותם יחד.
תודה רבה על הרעיונות! אני מתה על הבלוג שלך.
רבקה.

אנונימי אמר/ה...

I know this if оff topic but I'm looking into starting my own blog and was wondering what all is required to get set up? I'm assuming havіng а
blog like yours would cost а рretty pеnny?
I'm not very web savvy so I'm not 100% sure. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Thank you

Also visit my webpage :: http://es.unajus.com/

noaleee אמר/ה...

אחד מקינוחי הפרווה המוצלחים (והמהירים) ביותר!
תודה רבה :)
לאחר כמה ניסיונות, התחלתי להוסיף לריצ' כמה כפות של אינסטנט פודינג וניל ליצוב, ולפעמים כפית ג'לטין מומס.
לא חובה, אבל הצורה והמרקם קצת יותר יציבים. לקישוט הוספתי פיסטוקים קצוצים גס ושערות חלבה