~~ נתחי בשר ברוטב קארי ~~

Viande sautee sauce curry
אצלי קארי מייד מתקשר ל"הודו" אבל, דוקא את עיקרי המתכון הזה מצאתי בספר הסיני של אהרוני
הבשר רך הרוטב משגע...מומלץ ביותר

~
הבשר המתאים כאן - על פי אהרוני - הוא שייטל או סינטה, אבל אני אישית
משתמשת בנתח מספר 7 הקרוי גם מכסה הצלע. למרבה הפלא הוא זול מאוד וגם מתאים מאוד למוקפצים. חשוב לפרוס אותו דק
דק: הכיצד? ראשית סכין טובה ושנית פריסה כשהבשר במצב חצי קפוא. אחר כך משרים אותו במשרה
לילה שלם לפחות. אפשר גם עד יומיים. והנה הוא מוכן להקפצה
~
אפשר גם נתחי פרגיות או חזה עוף, בלי שום שינוי אחר
.
מצרכים - למשרה - להכין מראש
קילו בשר מספר 7 פרוס דק דק
שני חלבונים
ארבע כפות רוטב סויה
ארבע כפות עמילן תירס
ארבע כפות יין לבן יבש
~
מערבבים את המצרכים, שמים בקופסה אטומה
שומרים במקרר ומדי פעם מנערים
.
מצרכים לרוטב
שתי כוסות מרק צח
שתי כפות רוטב סויה
שתי כפות סוכר
~
רבע כוס שמן
שני בצלים גדולים פרוסים
ארבע כפות אבקת קארי
כפית גדושה זינזביל טחון
רבע כוס יין לבן יבש
כף עמילן תירס מדולל במעט מים
.
הכנה
מערבבים את המרק עם הסויה והסוכר. שומרים בצד
מטגנים בשמן את הבצל שתי דקות
מוסיפים את הקארי ואת הזינזביל ומערבבים דקה
מוסיפים את הבשר ומערבבים שתי דקות
מוסיפים את היין ומערבבים כ- 2 דקות או עד שהיין מתאדה
מוסיפים את תערובת המרק ומערבבים
מבשלים כשתי דקות
מוסיפים את העמילן עם המים, מערבבים ומכבים
~
מפזרים בצל ירוק ומגישים
במקור של אהרוני אבל אצלי עם מספר שינויים
Viande sautee sauce curry
marinnade:
1 kilo de viande a saute coupee finement - blanc de poulet possible
2 blancs d'oeuf
4 cas de sauce soja
4 cas de fecule de mais
4 cas de vin blanc sec
tout melanger et laisser mariner 1 nuit voir 2 jours
melanger de temps en temps
.
la sauce:
2 verres de bouillon
1 cas de sauce soja
1 cas de sucre
melanger et reserver
~
1/4 de verre d'huile
1 grand oignons couper en lamelles
1 cas de poudre curry
1 cac de gingembre en poudre
1/4 de verre de vin blanc
1 cas de fecule de farine melanger avec un peu d'eau
.
preparation:
fair revenir les oignons dans l'huile qq minutes
rajouter curry et gingembre et melanger 1 minute
rajouter viande et melanger 2 minutes
rajouter vin et melanger 2 minutes ou jusqu'a evaporisation
rajouter soupe, cuir 2 minutes a petite ebulition
rajouter la fecule de mais avec l'eau
melanger qq seconde et eteindre
servir avec oignon vert cisele

2 comments:

kaouther אמר/ה...

Bonjour,

je decouvre votre blog et je le trouve formidable (merci google translation)
il ya beaucoup de recettes qui me tentent . je commencerais peut etre avec la forme khamsa du pain. c'est la premiere fois que je vois un chalat de la sorte, bien nord africain a ce que je vois, c'est tres interessant!!!!!!!!merci pour votre partage

Bonne journee'
k

Saveurs et Gourmandises אמר/ה...

Un plat qui me fait saliver.
j'adore.