~~ צלי כתף בתנור עם תפוחי אדמה ~~


Epaule au four avec pomme de terre - facon roastbeef

קבלו חגיגה: אני מניחים את המגש עם הבשר על השולחן
כל העיניים מופנות לנתח, לסכין החדה ולמזלג הארוך
ואני שואלת בתמימות..מי רוצה לפרוס? ומיד יש חלוקת תפקידים
ידועה מראש: יש את מי שרוצה לאחוז בכלים ולהתנסות בפריסה דקה דקה
ויש את הרוב:
לוטשים עיניים ומעבירים את הצלחת שלהם תוך שהם שומרים על קשר עין תמידי עם הנתח~
כך או כך, את הפרוסות העסיסיות האלה כולם אוכלים בהנאה רבה
ואם במקרה נשאר למחרת ..אז זו חגיגה של ממש
להכין סנדוויץ "שווה" עם לחם טעים, מיונית
משובחת, כמה עלי חסה רעננים ופרוסות מן הבשר הקר

מצרכים
נתח כתף מספר 5
~
כ- 20 חצאי שיני שום
מספר גבעולי רוזמרין
~
רבע כוס שמן זית
רבע כוס דבש
רבע כוס חרדל
פלפל שחור גרוס
מלח גס
חצי כוס עשבים טריים מסוג רוזמרין, תימין, אורגנו
~
כ- 30 תפוחי אדמה זעירים
כוס עשבים טריים
מלח גס, פלפל שחור גרוס
חצי כוס שמן זית
.


הכנה
בעזרת סכין חדה יוצרים חריצים לעומק הבשר
באיזורים שונים ומחדירים את חצאי השום ואת הרוזמרין
מערבבים את השמן זית, הדבש החרדל המלח הפלפל
ואת העשבים ומושחים / מעסים את הנתח בכל מקום
אפשר בשלב זה גם לקשור את הנתח בעזרת חוט שפגט
שומרים את הנתח מכוסה - 24 במקרר
~
מבשלים במי מלח את תפוחי האדמה עד שהם רכים
מסננים אותם ושמים אותם בקערה יחד עם
העשבים, השמן המלח - הפלפל והשמן
מערבבים היטב
~
מחממים את התנור לחום גבוה של 250 מעלות
בתבנית אפיה גדולה מרופדת נייר מניחים את נתח הבשר
מסדרים סביב את תפוחי האדמה
אופים רבע שעה בחום זה
מנמיחים את החום ל- 180 ואופים 45 דקות
לכל קג', כדי שיתקבל גוון ורדרד
מבפנים. אם רוצים עשוי היטב, אופים שעה לכל קילו
אם הנתח משחים מדי, מניחים בצורה רופפת נייר כסף מעל הבשר
מוציאים את התבנית ונותנים לנוח כ- רבע שעה לפני שפורסים
~
הערה: גם התפוח האדמה וגם הבשר מתכווצים בזמן האפיה
.
.
הנחיות לגבי זמן בישול של הנתח נמסרו על ידי אורני יקרה
המתכון הופיע בכיכר השבת


Epaule au four avec pomme de terre - facon roastbeef
inciser la viande ici et la et incorporer des demis tete d'ail en profondeur. environs 20 incision. j'aime aussis incorporer des morceau de thym ou de romarin, a vous de voir.
dans un bol melanger 1/4 de verred 'huile d'olive, 1/4 de verre de miel 1/4 de verre de moutarde du gros poivre, du sel et des herbes. badigoner la viande de tout les cote, couvrir et laisser au frigo 24 heures. on peux attacher la viande mais c'est pas obliger.

melanger des petites pdt avec des herbes, de l'huile sel et poivre.

la cuisson - important.
chauffer lr four a 250 degres
poser le morceau sur le plateau du four et mettre autour les pdts. cuir 15 minutes puis baisser la temp a 180 et cuir 45 minutes par kilo pour avoir la couleur rose ou 1 heure pour l'avoir mieux cuite. calculer bien le poid et l'ehure pour que ca reussise.
refroidir 15 minutes avant de couper des trache fines.

18 תגובות:

bigjack אמר/ה...

פשוט עונג שבת
לראות ולהתמוגג מהתמונות והריחות

fairy_mi אמר/ה...

ואוווו איזו תמונה!
התעלפתי...
את צריכה לשים אזהרה לנכנסים בפתח הבלוג, פשוט תמונות קשות...
נראה מדהים!

אנונימי אמר/ה...

הי מרילין...
האם ניתן להכין את המנה עם נתח מספר 6? (פילה מדומה...) אשמח לתשובה במהרה...
תודה רבה רבה

אנונימי אמר/ה...

הי מרילין,

לשבת האחרונה הכנתי את המתכון הזה (כבר בפעם המי-יודע כמה...) - פשוט גורמה! החבר'ה ליקקו את התבנית...
אני חייבת לציין שאפיתי מכוסה בנייר אלומיניום ורק ב-15 דקות האחרונות הסרתי את הכיסוי לכ-7 דקות מכל צד. יצא עסיסי, מעדן מלכים!

חגית.

אורנה אמר/ה...

הכנתי לא ציפיתי לכזאת הצלחה
חסר לי רוטב לבשר יש לך רעיון באותה רמה??

רקפת אמר/ה...

הכנתי - ויצא מעולה!!!
תודה על המתכון המנצח.

אנונימי אמר/ה...

שלום
האם אפשר לוותר על העישבי תיבול?
תודה רבה
דסי

אנונימי אמר/ה...

הכנו את המתכון לליל הסדר,
היה מעדן!
תודה!

אנונימי אמר/ה...

היי! האם אפשר להשתמש גם בנתח מס 3? (ברוסט) תודה!

אנונימי אמר/ה...

טוב הבשר עטוף במרינדה במקרר, עוד 6 שעות נכנס לתנור... מבטיחה לעדכן

מרילין איילון אמר/ה...

אני מחכה
(-:

אנונימי אמר/ה...

הבטחתי ולכן אקיים...יצא מעולה!!! קצרתי אין סוף מחמאות שזה כיף גדול, תודה רבה מרילין על בלוג מקסים

מרילין איילון אמר/ה...

מעולה!!

ציון אמר/ה...

פשוט מתכון מעולה! יוצא פשוט מדהים.

mazzy shestopalov אמר/ה...

יצא סוף הדרך
היה במקרר עם השום רוזמרין והרוטב רק שעתיים וחצי
ויצא סוףףףףףף

limonada3 אמר/ה...

היי אני חייבת תשובה
רוצה להכין לשבת.... אבל יש לי חצי קילו כתף חתוך לקוביות!
איך לשנות את המתכון בבקשה???
makmal_orit@yahoo.com

שלמה של אמר/ה...

האים חייב חרדל או שאפשר למוריד

קרן ליבר נתיב אמר/ה...

יש לי שני נתחים, כל אחד בערך 1.5, האם אני צריכה לחשב את הזמן בתנור לפי נתח של 3 קג או של 1.5.? מכניסה את שניהם יחד