~~ פאי תפוחים סגור ~~

tourte au pommes 


פאי תפוחים סגור מבית רות סירקיס, שהפך לקליסקה במטבח הישראלי..וגם במטבח שלי
אני אוהבת בו את הבצק (קל ונוח לעבודה) שהוא טעים  ונימוח, את התפוחים הרכים והמבושמים..אין ספק
שזו אחר העוגות האהובות ביותר אצלנו גם פשוטה במרכיביה וגם חגיגית בהגשתה
אפשר להגיש אותה קרה, ואפשר גם חמימה (אבל חמה לא ממש טעים) .. ואם תוסיפו  לידה כדור גלידה..אז אני כבר לא אחראית לשום דבר




 - מצרכים לבצק תבנית 24-26
שתי כוסות קמח רגיל
חצי כפית מלח
מאה עשרים וחמש גם חמאה קרה - 125 - קרה חתוכה לקוביות
שש כפות מים קרים
שקית סוכר וניל - תוספת שלי

הכנה
בקערת המיקסר מערבבים את הקמח, המלח והסוכר
מוסיפים את החמאה ומערבבים רק עד שנוצרים פירורים
מוסיפים את המים ומערבבים עד שזה מתגבש לדי כדור
אפשר להוסיף עוד כף או שתיים של מים אם צריך
מחלקים את הבצק לשניים, אחד גדול יותר ישמש לתחתית
ואחד קטן יותר ישמש לכיסוי. שומרים במקרר


מצרכים למילוי
שמונה תפוחים ירוקים חמוצים
כף מיץ לימון
שלושת רבעי כוס סוכר
שתי כפות קמח
כף שטוחה קינמון
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
בנוסף: עשרים וחמש גרם חמאה


הכנת המילוי
קולפים את התפוחים, פורסים דק ומערבבים עם מיץ הלימון
מוסיפים את הקמח, הסוכר הקינמון והמוסקט ומערבבים




הרכבת הפאי
מרדדים את הכדור הגדול לעלי דק ומניחים בתחתית התבנית
שמים את המילוי התפוחים מעל ומפזרים קוביות חמאה מעל התפוחים
מרדדים את הכדור הקטן יותר ומניחים אותו על התפוחים
סוגרים סביב סביב בחיבור בין הבצק התחתון לעליון
מהבצק העודף שנשאר, יוצרים קישוטים ומניחים על הבצק
יוצרים מספר פתחי איוורור בעזרת סכין
אופים כ- 50 דקות עד שהבצק מזהיב
אפשר לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה



tourte aux pomme
la pate - perarer une pate sable avec
2 verres de farine
1/2 cac de sel
125 g de beurre ou marga coupe en morco
6 cas d'o
1 sachet de sucre vanille
diviser en 2 boulle, une un peu plus petite que l'autre
garder au frigo

les pommes
eplucher 8 pomme verte croquantes et coupe fin
melanger avec 1 cas de citron
rajouter et malanger:
3/4 de verre de sucre, 1 cas de canelle 1/2 cac de muscade, 2 cas de farine

preparation
etaler la grande boule et poser sur le plat
mettre dessus les pommes
repartir par dessus 25 g de beurre en morco
etaler la deuxieme boule et poser par dessus
bien fermer autour et faire des entraille avec couto
decorer apr dessus avec les reste de pate
enfourner 50 minute a 180
servir avec poudre de sucre et glace vanille

13 תגובות:

Vivi אמר/ה...

Super bon, on a teste preque la meme recette la semaine derniere...on dirait les chaussons aux pommes de Mc Donald's !

Mais ou as-tu trouve un plat a clafoutis ???
ca fait des mois que j'en cherche !

מרילין איילון אמר/ה...

merci vivi
celui la precisement je l'ai receu en cado, mais j'ai presque le meme en blanc acheter a ikea

טעמים במטבח רחוק אמר/ה...

איזה פאי מקסים
איזה טעים נוסטלגיים טובים
אני מאוד אוהבת פאי תפוחים
יש משהו של בית בטעם בריח
שלך נראה מדהים
אהבתי את התפוחים הקטנים על הבצק.

שאפו.

אנונימי אמר/ה...

היי יקרה שלי...
ניראה מעולה!!!!אני כרגע בגל התפוחים
כל הוויקנד הוכנו מטעמים בסימן התפוח
.....והערב הכנתי שוב פאי תפוחים לקינוח לישיבה שתהיה לנו מחר בערב ב"ה
אהבתי את הקישוטים שהוספת..יש לך חותחנים לזה או שזה כישרון אישי ...חיבוק חםםםםם
שונטי

שלום ואסתר סולטן אמר/ה...

אני קוראת אותך המון בהנאה גדולה. מתי תכתבי את ההמשך ל"שישי בשאנטי"?
אצלינו גם מכינים את העוגת- תפוחים הזו, בשינוי קטן- פורסים את התפוחים דק, מוסיפים סוכר, קינמון ומוסקט ואז שמים במיקרוגל ל7 דקות בערך, ואח"כ שים בתוך הבצק. אצלי לא מוסיפים חמאה בסוף- אז זה קצת יותר דיאטטי. תודה!!

fairy_mi אמר/ה...

תמיד טענתי שאת אמנית
והפאי הזה בהחלט מאשר זאת-
פשוט יפהפה!
התפוחים הקטנים שעל גבי הבצק שובי לב
ומשדרגים את הפאי שממילא נראה טעים להפליא, ליצירת אמנות של ממש
מקסים!

אנונימי אמר/ה...

באיזה מצב החמאה צריכה להיות? קשה? רכה?

מרילין איילון אמר/ה...

במצב קר, כמו בכל בצק פריך

סיגל אמר/ה...

האם אפשר להשתמש במחמאה במקום חמאה?

סיגל אמר/ה...

נזכרתי בעוד משהו-האם ניתן להקפיא?

אנונימי אמר/ה...

סיגל, אני מעדיפה מרגרינה על פני מחמאה, ולא ניסיתי להקפיא. בהצלחה, מרילין

אנונימי אמר/ה...

באיזה חום אופים?

MISHMISH אמר/ה...

מרלין שלום, האם תוכלי לתת המלצה לגודל תבנית הפאי תפוחים (26/28 ?) כמו כן, חום מומלץ בתנור ?
תודה
אניטה