~~ תותים: עוגות וקינוחים מהמטבח שלי ~~

פרפה תותים, קל וחגיגיעוגת מוס תותים ושולקד לבן מהחלומותפאי קרם שקדים, קרם תותים וקצפת תותים (מתכון יפורסם בהמשך ב"ה)
טורט 3 שכבות עם קצפת תותיםרולדת קרם וניל וריבת תותטארט תותים על קרם שקדים
עוגיות פרח הריבהקדאיף עם קצפת ותותיםעוגת גבינה אפויה, בציפוי תותים
עוגת גבינה קרה בציפוי תות פסיפלורהחיתוכיות לימון עם ריבת תותסורבט תות
פבלובהבוואריה תותיםמאפינס ריבת תות

טארט תותים עם רקם פסטיסיירסלט תותים וטרגוןתותים בקראמל הדרים
מאפינס בריבת תות גירסה 1ביסקוטים עם תותים וקצפתפאי תותים עם פטסייר לימוני מתכון בהמשל ב"ה
תותים בקצפתסברינה אישיתקרפים ממולאים קרם גבינה ברוטב תות מתכון בהמשל ב"ה


פאי גבינה ותותים בטעם של געגועשרלוט גבינה, שוקולד לבן ותותיםt
p
texttt
ppp
texttt
ppp
texttt
ppp
texttt
ppp
texttt
ppp







ועוד דברים שאני רוצה להכין

מוס תותים ומרשמלו

מוס תותים ומרשמלו
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2298159&skip=1


טרייפל איילת הירשמן
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3483131,00.html




טרייפל של חנהפ (פרווה)
עוגה רכיבים: עוגת מיץ (אפשר כל עוגה, גם כזאת קנויה, אני השתמשתי בעוגת מיץ שנותרה בפריזר מפסח) החומרים לעוגה: 5 ביצים מופרדות קורט מלח מיץ מתפוז אחד 3 כפות שמן כפית רום כפית ווניל 1 כפית אבקת אפיה חצי כוס קמח תפו"א חצי כוס קמח מצה דק

הכנת העוגה: מערבבים היטב: חלמונים + מיץ + אבקת אפיה + שמן + ווניל ורום. משהים לזמן הכנת הקצף. מקציפים היטב את החלבונים עם קורט המלח ועם הסוכר. מוסיפים את הקמחים בעדינות לקצף ואח"כ מאחדים בקיפול עם תערובת החלמונים. אופים בחום בינוני 160-170 מעלות ללא טורבו, עד שמזהיב. עדיף לא לבדוק עם קיסם, אלא לראות שהעוגה נפרדת מעט מהדפנות

פורסים את העוגה לפרוסות ברוחב 2 ס"מ .

הנוזל להרטבת העוגה: 1 צנצנת קטנה של מרקחת תות, ללא חתיכות 1/4 כוס מים רותחים 1/4 כוס שרי 1/4 כוס ברנדי. לערבב.
 קרם וניל:

9 חלמונים 1 כוס סוכר 3 כפיות קורנפלור 2 חלב קוקוס 1 שקית סוכר וניל 1 שמנת צמחית פירות יער מופשרים היטב ומסוננים מנוזלים פרוסות תותים

הכנה: להקציף את החלמונים עם כוס סוכר ו-3 כפיות קורנפלור.
להרתיח 2 חלב קוקוס עם סוכר וניל.
לצקת את הנוזל הרותח לחלמונים המוקצפים. להחזיר לסיר ולהמשיך לבחוש עד שהנוזל מסמיך. לקרר.
כדאי לכסות את הקרם בנילון נצמד כדי שלא יווצר קרום על פני הקרם.
כשהקרם קר, לקפל לתוכו 1 שמנת צמחית מוקצפת.

קונסטרוקציה: מצפים תחתית קערת זכוכית בפרוסות מהעוגה. מורחים מנוזל הריבה. מפזרים פירות. יוצקים חלק מהקרם. וחוזרים שוב על אותו הסדר של השכבות. אני הכנתי את הטרייפל ע"פ 3 שכבות ולבסוף קרם וניל ופרוסות תות לקישוט. כל זה מתקרר כ-24 שעות לפני האכילה.

קינוח תותים בכוס של שימרית
מתכון לקינוח השני (בכוסות האישיות) – (שמרית זה לא רק שמרים)


300 גר' מחית תות
150 מ"ל מים
175 גר' סוכר
קורט מלח
מקל וניל – אופציה


 להרתיח יחד, לקפות את הקצף שנוצר.

50 מ"ל מים
3 חלמונים
60 גר' קורנפלור

לערבב יחד עד קבלת תערובת חלקה ואחידה.
כשהנוזל רותח להסיר מהאש, להוסיף בזרם דק לחלמונים תוך כדי ערבוב.
להחזיר את התערובת לסיר, לבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב (עם מטרפה ידנית) עד שמסמיך (בערך 2 דק').
להעביר למיקסר ולערבל במהירות איטית עד שמתקרר מעט.
להוסיף למיקסר, תוך כדי ערבול
1 שמנת מתוקה (או צמחית) – 250 מ"ל
לערבל לתערובת אחידה ולהעביר לקערה.
1 שמנת מתוקה (או צמחית) – 250 מ"ל
להקציף לקצפת יציבה אבל רכה
לקפל לתערובת התותים.
לזלף לכוס הגשה מעט מוס תותים, להניח תותים חתוכים, לזלף עוד שכבת מוס ולסיים עם שכבת תותים חתוכים.
ניתן להוסיף מעט שמנת מתוקה מוקצפת מעל ולקשט עם עלה נענע.







סלט חסה ותותים של עינת

חסה, תותים , אגוזי פקאן מסוכרים
לרוטב:
טחינה גולמית , מעט מים והרבה דבש, מעט מלח.

עוגה של פנינה:
יש יש מרשם פשוט של עוגת תותים שהיא יוצאת מעולה.

על תבנית אפשרית עגולה או מרובעת או מלבנית מס. 26

מכינים טורט שנקרא:4,4,4

4 ביצים מופרדות חלבונים להקציף עם 4 כפות סוכר להוסיף חלמונים ולהוסיף 4 כפות קמח אוסם.

לאפות בחום בינוני 180 מעלות על שהמקל יוצא יבש.

יוצא ספוג גבוה...

כשהטורט הספוג מתקרר מספיגים עם:3/4 כוס מים רותחים מהולים עם  סוכר ווניל וליקר או קוניאק 2 כפות לערבב ולשפוך על הספוג הקר!!

להקציף שמנת ריצ' עם רוצים עוגת פרווה או חלבי שמנת של תנובה חלבית. עם 3 כפות סוכר דק(אבקת סוכר) סוכר ווניל לקצף קשה. למרוח מעל הספוג הלח.

לחתוך תותים לחצי לקשט מעל צפוף מאוד תותים יפים.

להכין ג'לי תות שדה משתי ג'לים עם כמות מים פחותה מההוראות. כלומר על שתי ג'לי או אחד תלוי אם אוהבים ג'לי הרבה . על כל קופסת ג'לי כוס ורבע מים רותחים להמיס היטב ולשפוך בעודו חם מעל התותים.


מתכון של טלי  - עוגת תותים ונשיקות מהממת



רוטב תותים:      כ-750 גר' תותים (אפשר יותר)
                        1/2 1 כוסות סוכר


עוגת ליקח:        5 ביצים
                        6 כפות סוכר
                        5 כפות קמח

ציפוי:                2-3 קופסאות שמנת מתוקה
                        אבקת סוכר

נשיקה:              3 חלבונים
                        12 כפות סוכר


מתחילים לילה לפני...


1)     שוטפים היטב את התותים, חוצים אותם ל-2 ושמים בקערה. מפזרים מעל כל התותים את 1/2 1 כוסות הסוכר, ומשהים לילה במקרר.

2)     עוגה/בסיס – מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף נוקשה, מוסיפים חלמונים וקמח ומערבבים בעדינות. לשים את התערובת בתבנית 26, או ב-2 תבניות 28. לאפות על הזהבה.

3)     נשיקה –  [פה על אותו עיקרון של הקצפה כמו שמכינים נשיקות קטנות]. להקציף חלבונים, להוסיף סוכר עד לקצף מבריק. לחתוך נייר אפיה בגודל התבנית שבחרנו לאפות את העוגה, לשמן אותו, לשים את קצף החלבונים ולאפות כשעתיים בחום 120 מעלות.

4)     להקציף 2 קופסאות שמנת מתוקה עם אבקת סוכר. אם צריך שמנת מתוקה נוספת, אפשר להוסיף אח"כ.

5)     אופן הכנת העוגה: להוציא את קערת התותים מהמקרר. לחצות את העוגה ל-2 (אם אפינו בתבנית 26), להרטיב את 2 חלקי העוגה ברוטב התותים שנוצר. את בסיס העוגה שהרטבנו ברוטב התותים למרוח בקצפת, מעליו לשים את מחצית התותים (שהיו בקערה), להניח בזהירות רבה את הנשיקה האפויה, למרוח מעט מהקצפת מעל הנשיקה, לשים שוב את שארית התותים ומעליהם להניח בזהירות את החלק השני של העוגה.

6)     לצפות את כל העוגה בקצפת שנותרה ולקשט בתותים.


ספרי לי איך זה נראה לך....

שבת שלום

טלי

אין תגובות: