~~ חיתוכיות לימון מרעננות ~~

Carres creme de citron et thym
החיתוכיות בתקריב ריציני


קטנות, חמודות, מרעננות, החיתוכיות הללו הן לדעתי סיום מושלם לכל ארוחה קצת כבדה (גירסת הפרווה
מעולה) - וגם
נהדרות עם התה של אחר הצהוריים
~
היחס בין הסוכר ללימון נותנים תוצאה די מאוזנת מבחינת החמיצות ואני ממליצה לטעום מעט מהבלילה
בקצה הלשון ולהחליט אם רוצים להוסיף עוד מעט מיץ לימון כדי לתת  "טויסט" מרענן יותר
אם בחרתם למרוח שיכבת ריבה על הבצק כמו בתמונה (אני ממליצה, זה טעים ויפה נורא), כדאי
באמת להוסיף עוד מיץ מלימון אחד כדי ליצור ניגוד מעניין ולאזן את המתיקות של הריבה
~
באחת הפעמים שהכנתי את החיתוכיות הוספתי לבצק עלי תימין ורוזמרין קצוצים..מה אגיד ומה אספר
. איזה שילוב טעים
 
לכבוד המנגל של יום העצמאות, החיתוכיות יוכנו כשגם במלית אוסיף מעט מן העשבים
~
הערה אחרונה, כל העסק מאוד נמוך! אל תצפו לגובה
של פאי - הוא לא עולה!!. קחו בחשבון שהתמונה נעשתה מקרוב קרוב כדי שנתרשם מהמרקם הפנימי.

מתאים לתבנית 20*30 בקירוב או יותר קטן
~
מצרכים - הבצק
כוס קמח
רבע כוס סוכר
כפית תמצית וניל
שתי כפות תימין ו/או רוזמרין טרי קצוץ דק - אופציה
גרד מלימון
מאה גרם חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
אם צריך כף או שתיים מים
.
המלית
ארבע ביצים גדולות
כוס סוכר
חצי כוס מיץ לימון
גרד מ- משלושה לימונים
שליש כוס קמח  + חצי כפית אבקת אפיה
.
הכנת הבצק
מערבבים את הקמח, הסוכר הטימין והגרד
מוסיפים את החמאה, מערבבים לדי פירורים, מויספים את התמצית
ואם צריך כף מים. ומאחדים לדי בצק

משטיחים על התבנית מרופדת נייר אפיה
אופים בחום בינוני עד להזהבה ושומרים בצד

הכנת המלית
מערבבים את כל חומרי המלית בעזרת כף עץ, בלי להקציף
את הקמח מוסיפים בסוף ומערבבים עם מטרף לבלילה הומוגנית
יוצקים על הבצק ואופים  על 180 עד שמזהיב יפה
מקררים וחותכים לריבועים קטנים
אופציה: למרוח מעט ריבת תות על הבצק לפי המלית הלימונית

לקוח מהאתר של הנהדר והמופלא של ענבל שף פיית העוגיות
עם שינויים שלי

 Carres creme de citron et thym
preparer une pate avec
1 verre de farine + 1/4 de verre de sucre + 1 cac vanille
2 cas de thym/romarin + l'epluchure d'un citron + 100 gr de beurre. rajouter
1 a 2 cas d'eau si c'est trop sec
etaler sur un petit plat (20*30 ou plus petit) et enfourner a 180 jusque dore
etaler une fine couche de confiture de fraise et reserve
~
melanger
4 oeufs + 1 verre de sucre + 1/2 verre de jus de
citron + l'epluchure de 3 citrons + un tiers
de verre de farine + une demie cuillere a cafe de levure chimique
verser sur la pate et enfourner a 180 jusque dore
laisser completement refoidire avant de couper en petit carre

4 תגובות:

עדי אמר/ה...

יצא מעולה!!

אבל כמעט לא עלה לי בגובה...

piroulie אמר/ה...

ces carrés au citron ont l'air délicieux et me donnent très envie
bisous

ורדי אמר/ה...

הי מרילין

נראה לך שאפשר להקפיא את הריבועים האלו?
תודה מראש
ורד

מרילין איילון אמר/ה...

כן, אפשר בהחלט