gateau roule a la creme vanille et confiture de fraises
השילוב וניל תות כידוע הולך מצויין ובאמת, העוגה היתה מאוד מוצלחת, מאוד שבתית, כולם אהבו, כולל האוחים החביבים שלנו. להנאה מרובה, כדאי לא להתפשר ולקנות ריבת תות איכותית בלבד.
~
אפשר לשלב במילוי חתיכות קטנטנות של תותים
מצרכים לגלילה - מתוך "עוגות לכל עת" נירה שויאר
4 חלבונים
2/3 כוס סוכר
4 חלמונים
1 כף מיץ לימון
1 כף תמצית וניל
1 קליפת לימון מגורדת
קורט מלח
2/3 כוס קמח
מצרכים למלוי
1 שמנת מתוקה להקצפה (אפשר פרווה)
1 פודינג וניל (80 גרם)
1 כוס חלב (אפשר סויה או מיץ תפוזים)
בנוסף
ריבת תות (כ- רבע כוס)
אבקת סוכר
הכנת הגלילה
מחממים תנור לחום גבוה, מרפדים תבנית של 30*37 בנייר אפיה ומשמנים אותו
מקציפים את החלבונים, כאשר מתחיל להיוצר קצף, מוסיפים את הסוכר ב- 3 פעמים, מקציפים עד שמתקבל קצף יציב.
בקערה בינונית מערבבים היטב את שאר המצרכים פרט לקמח ומוסיפים את הבלילה לקצף הביצים בתנועות עטיפה.
מוסיפים את הקמח ב- 3 פעמים בתנועות עטיפה עד שהקמח ייבלע.
יוצקים את הבצק על התבנית ומשטיחים בעזרת מרית לגובה אחיד.
אופים בחום גבוה כ- 10 דקות, עד שהיא זהובה ורכה למגע, הופכים אותה על מגבת מטבח ומסירים את נייר האפיה בעדינות. מגלגלים את העוגה על עצמה בעזרת המגבת ונותנים לה להתקרר היטב.
הכנה של המילוי
מקציפים את השמנת עם הפודינג והחלב עד למרקם אוורירי ואחיד. שומרים במקרר.
הרכבת העוגה
פותחים את העוגה, מורחים עליה שיכבה דקה של ריבת תות ומעל שיכבה נדיבה של קרם וניל, מגלגלים שוב, מרימים ושמים על מגש כשהתפר כלפי מטה, מפזרים אבקת סוכר ושומרים במקרר.
gateau roule a la creme vanille et confiture de fraises
Monter en neige 4 blancs d'oeufs avec 2/3 de sucre en poudre en 3 temps.
Melanger 4 jaunes avec 1 cas de jus de citron, 1 cas d'essence de vanille, l'ecorce d'un citron rape, et peu de sel.
Incorporer ce melange aux oeufs montes.
Incorporer en 3 temps 2/3 de verre de farine jusque homogene et verser sur moule 30*37 avec papier sulfure legerement huile
Cuire a four prechaufe a 190 degres pour 10 minutes
Poser renverser le gateau sur une serviette et eplucher delicatement le papier sulfure.
Rouler le gateau sur lui meme et laisser refroidire.
Etaler une fine couche de confiture de fraise, puis une bonne couche de creme vanille faite avec 80 g de poudre vanille + 250 ml de creme liquide + 250 ml de lait.
Re-rouler le gateau, pose sur un plat soupoudrer de sucre en glace et garder au frait.
4 תגובות:
עוגה נהדרתתתתתתתת
אני מאד אוהבת, במיוחד עם המילוי שאת בחרת
והעוגה שהכנת גם ניראית נהדר!
הכנתי לפי ההוראות שלך, אבל העוגה עצמה יצאה לי יותר דקיקה ביחס לקצפת.
יכול להיות שזה קרה בגלל שבפעם הראשונה מרחתי את הבלילה על ניר אפיה, ונאלצתי לקלף אותה ממנו כי שכחתי לשמן, ואז מרחתי שוב? יכול להיות ש"שברתי" את הקצף יותר מידי ולכן העוגה יצאה דקה?
מקסים לגמרי :)
עוגה בטעם של פעם
מחזיר אותי לילדות...
מתה לפרוסה :)
מהו החום הגבוה במעלות בתנור? הכוונה ל-250 מעלות?
הוסף רשומת תגובה