~~ עוגת סולת אננס הפוכה ~~

Gateau a la semoule, noix de coco et ananas renverse (recette en francais plus bas)


עוגה מאוד טובה, עסיסית וגם יפה בזכות האננס המקורמל שמעל.
הכנתי את העוגה לכבוד חמותי שהתארכה אצלנו, ידעתי שהיא מאוד אוהבת עוגות סולת ובאמת העוגה שימחה אותה וגם הפתיעה אותה לטובה בזכות נוכחותו של האננס. היא אמרה "זה ממש בטוב טעם כלתי" ובירכה אותי בלי סוף , ברכות בעברית, ברכות בערקית, ברכות מכל הלב.
~
העוגה מבוססת על מתכון של חיים כהן (עוגת אגסים וסולת)

 




תבנית מתפרקת בגודל 26
מצרכים לציפוי אננס קרמל 
חצי כוס סוכר
אננס חתוך מסונן מקופסת שימורים (800 גרם ברוטו)
~
מצרכים לבלילה
4 ביצים
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
70 גרם קוקוס (3/4 כוס)
100 גרם קמח (3/4 כוס)
175 גרם סולת (3/4 כוס)
שקית אבקת אפיה
חצי כוס מסירופ האננס
חצי כוס שמן
~
מצרכים לזיגוג:
חצי כוס מסירופ האננס
מכינים את הציפוי אננס קרמל:
מרפדים את תבנית האפיה בנייר אפיה כולל בשוליים.
מפזרים שיכבה דקה של סוכר על מחבת ומחממים על אש בינונית. במקום שבו רואים שהסוכר נמס מוסיפים כף שטוחה של סוכר מעל.
כשכל הסוכר נמס לקרמל יוצקים אותו על נייר האפיה שבתבנית ומסדרים מעל את האננס בצורה נאה. שומרים בצד.
מכינים את הבלילה ואופים:
מקציפים את הביצים והסוכר עד שהם תופחים ובהירים
מוסיפים את הקוקוס, הקמח, הסולת ואבקת האפייה ומערבבים בכף עץ עד שהבלילה אחידה
מוסיפים את סירופ האננס והשמן ומערבבים שוב.
יוצקים את הבלילה על האננס ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ל- 40 דקות או עד שהעוגה יציבה למגע במרכז. זהירות לא לייבש.
הופכים, מזגגים ומגישים:
מוציאים את העוגה מהתנור, פותחים את שולי התבנית, הופכים את העוגה על צלחת הגשה גדולה, מקלפים את נייר האפיה ומברישים בסירופ אננס.

Gateau a la semoule, noix de coco et ananas renverse
1) Faire un caramel avec 1/2 verre de sucre et verser sur n moul a manque avec papier sulfurise. poser des morceau d'ananas dessus et reserve.
2) Battre 4 oeufs avec 150 de sucre jusque dedoublement. Rajouter  70 gr de noix de coco, 100 gr de farine, 175 gr de semoule, 10 gr de levure chimique et bien melanger avec une spatule. rajouter 1/2 verre de sirop d'ananas et 1/2 verre d'huile, melanger, verser dans le moule et enfourne a chaleur 170 pour 40 minutes.
3) Poser a l'envers sur un grand plat, eplucher le papier sulfurise et mouiller avec 1/2 verre de sirop d'ananas.




השבוע טיילנו בנחל השופט, כמה שזה יפה...











 מאחלת שבת שלום
ונפרדת מכם עם מקרון ממולא קרם שוקולד-נוגט-אגוזים


4 תגובות:

The Cookie Fairy אמר/ה...

אוי כמה שזה נראה טעיםםםם!
השילוב של עוגת סולת ואננס יחד נשמע מקסים
אהבתי מאוד... מתה לפרוסה!

אנונימי אמר/ה...

הכנתי עם קמח שיפון וסוכר דמררה (את הקרמל הכנתי מסוכר לבן) ויצא מעדן !!!

sarah p אמר/ה...

הכנתי השבוע את העוגה .היא יצאה קצת יבשה בגלל הסולת אולי .אז דקרתי עם שיפוד בכמה מקומות והוספתי סירופמסוכר ואת שארית המיץ מהאננס יצאה טעים מאוד .בהתחשב שלא נשאר פירור .תודה מרילין אני fan שלך.

אנונימי אמר/ה...

אילו תמונות מקסימוות מנחל השופט, ! מדהים, ונחמד לראות גם מדי פעם תמונות רקע
בלוג יפיפה , לא מפספסת אף פוסט אחד ! : ))))