~~ בוואריה תותים כל ביס תענוג ~~

Bavarois aux fraises
 אפיה בכלל וקונדטוריה בפרט עדיין מהווים עבורי אתגר לא קטן, ותמיד אני מסתכלת על העוגות היפיפיות של המיטבות לאפות בכמיהה גדולה והצהרה מחייבת
- אני גם רוצה להכין כזה דבר יפה-
הלכה למעשה לרוב אני חוזרת על העוגות הבחושות הקלות והטובות או מקסימום אופה
פאיים, שאותם אני מכינה בעיניים  סגורות ובוואריה...ובמיוחד בוואריה תותים היא אחת
מהעוגות שחיכו לי הרבה זמן עד שעזרתי אומץ..כי זה ניראה לי נורא מסובך במיוחד שיש שם כמה שכבות..ויש שם את האויב המפחיד מכל ג'לטין
אז הלכה למעשה, החלק הכי קשה היה ללכת לקנות את התותים ולנקות אותם כהלכה. את
השאר ביצעתי על פי ההוראות המדויקות של חברתי קארן, כשאני מחלקת את המשימה הגדולה
למשימות משנה. והתוצאה? שימחה גדולה בצלחת ובפה


את העוגה מכינים ב- 3 שלבים
תחילה מכינים בסיס מבצק לייקח בתבנית עגולה מתפרקת בקוטר 24 או 26. את הבסיס אפשר להשאיר כמות שהוא או לחתוך אותו לשניים (בעובי) כדי ליצור בסיס דק יותר. אני אישית פרסתי אותו לשניים, ואת החצי השני הקפאתי
- שיהיה -
בשלב השני מרטיבים מעט את הבסיס - אפשר במעט מיץ תפוזים או מיץ אננס או מה שיש באותו רגע. וגם אפשר שלא  להרטיב בכלל. מסדרים סביב סביב חצאי תותים במרווחים אחידים, כשהחלק החתוך של התות
צמוד לדפנות - כמו בתמונה. על זה יוצקים את הקרם המוכן בשלב האחרון , כשהעוגה כבר בילתה לילה במקרר יוצקים את הציפוי ומקררים לעוד מספר שעות

.

מצרכים לבסיס
4 חלבונים
4 חלמונים טרופים
1/2 כוס  סוכר
3/4 רבעי כוס קמח
3/4 כפית אבקת אפיה
.
הכנת הבסיס
מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקצף יציב
מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה
מוסיפים לקצף את החלמונים ואת הקמח ומערבבים בעדינות
אופים בתבנית  מתפרקת משומנת עד שמזהיב ומצננים
מצרכים לקרם
400 גרם תותים מרוסקים
120 גרם סוכר
18 גרם ג'לטין
שתי קפוסאות (500 מ"ל סך הכל) שמנת מתוקה מוקצפת
.
הכנת הקרם
שמים את הג'לטין בכוס מים, מערבבים, ממתינים כ- 10 דקות
מכניסים לסיר את הסוכר ואת רסק התותים
ומערבבים תוך חימום עד שהסוכר נמס מכבים, מוסיפים את הג'לטין המומס ומערבבים היטב.
מקררים כרבע שעה
מוסיפים את הקצפת ומערבבים בתנועות קיפוליות יוצקים לתבנית ומקררים לילה במקרר

הציפוי
שמים בחצי כוס מים  6 גרם ג'לטין ומערבבים
בסיר קטן מחממים 2 כפות מיץ לימון עם 4 כפות סוכר עד שהסוכר נמס ומכבים
מוסיפים לסיר 200 גרם תותים מרוסקים
מצרפים את הג'לטין המושרה ומערבבים היטב
כשהציפוי פושר, יוצקים על בוואריה הקרה ומקררים מספר שעות.

~
לשיחרור העוגה מעבירים סכין סביב הדפנות פותחים את התבנית ומחלצים

18 תגובות:

הדר אמר/ה...

וואו! נראה מקצועי ומ ו ש ל ם!!!!
עוד לא הכנתי תפריט לארוחת ערב שישי לנו ולאורחים, אבל נראה לי שאני כבר יודעת מה הקינוח......

piroulie אמר/ה...

ton bavarois est MAGNIFIQUE
Est ce que tu pourrais mettre la recette en francais ?
bisous

איה ו. אמר/ה...

מרילין כפרה עלייך, זה מהמם!!

אנונימי אמר/ה...

בס"ד
זאת חגיגה לעניים
אבל בשונה ממתכונים אחרים שלך שעשיתי פה אני לא מבינה לגבי הג'לטין איך אני מודדת בגרמים?
אם תוכלי לשלוח לי תשובה למייל אני אודה לך מאוד במיוחד כי זה לכבוד שבת קודש! תודה
AVIVITOBD@WALLA.COM

CooknBake אמר/ה...

איזה יופי!
ממש מקצועי מרילין. את רואה שאין מה לפחד מג'לטין? אם עובדים לפי ההוראות זה יוצא מצויין!

רשמתי לי לנסות את זה אצלי :-)

תודה ושבוע נפלא
מירב

Yael אמר/ה...

מרילין שלום,
המתכון נראה מעולה. ממש תאווה לעיניים ולחיך.
אני צריכה תשובה בדחיפות-כיצד ניתן להפוך אותו למתכון פרווה?
תודה מראש.
יעל

מרילין איילון אמר/ה...

יעל, פשוט להמיר את השמנת המתוקה בריץ

Yael אמר/ה...

מרילין,
תודה על המענה. מה לגבי כוס החלב (להמסת הג'לטין)? במה ניתן להמיר אותה?
תודה,
יעל

Yael אמר/ה...

מרילין שלום,
סליחה על הנדנוד, אבל אני ממש זקוקה למענה לגבי תחליף לכוס החלב.
אני נמצאת באוסטרליה ומבחר תחליפי הפרווה אינו גדול כמו בארץ.
קניתי שמנת מתוקה ריץ' ואני חייבת לעשות עוד הערב את העוגה, ולכן זקוקה לתשובתך לגבי חלופה לחלב.
אני משערת שאת עסוקה מעל הראש עם ההכנות לשבת, אך ממש אודה לך אם תוכלי להקדיש לי דקה-שתיים.

המון המון תודה מראש,
יעל (מלבורן, אוסטרליה)

Yael אמר/ה...

אאוריקה!!
מרילין - קבלי ביטול והתנצלות!
קראתי שוב את ההוראות וכתבת שם במפורש כוס מים או חלב....
כנראה שהבנת הנקרא נשארה בארץ ורק חדוות האפיה המשיכה איתי לכאן.... :)

בכל אופן, אדווח איך יצא.
שבת שלום,
יעל

Yael אמר/ה...

מרילין יקרה,
הכנתי את הבוואריה ליום שישי האחרון (בגירסה פרווה) ואין מילים בפי:
המתכון מדוייק ואם עוקבים אחר ההסברים המפורטים שלך-אין סיכוי להיכשל!!
התוצאה היתה חגיגה לעיניים ולחיך!

תודה ענקית וגדולה מאוסטרליה הרחוקה!

יעל

מיכל אמר/ה...

מרילין, האם אפשר להכין ללא הבצק?

אנונימי אמר/ה...

שלום מרלין,
הכנתי ויצאה לי אחלה של עוגה, כמו בקונדיטוריות.
הכנתי יום קודם ולקחתי להורים של בעלי, ובמקרה היה להם אורחים. כולם התאהבו בעוגה וזכיתי בהרבה מחמאות גם מחמותי וגם מהאורחים :)

תודה על המתכון הנפלא.

יונתן הפקות ומולטימדיה אמר/ה...

הצעה לכבוד הפסח אני הכנתי ללא התחתית שהיא חמץ כמובן אלא את הבואריה בלבד בתוך כוסות מעוצבות כשבתחתית הנחתי תות חתוך לשניים וכמה חתיכות של קיווי ומעל זה יצקתי את התערובת נראה יפה מאוד ומקווה שהאורחים בליל הסדר יאהבו

יונתן הפקות ומולטימדיה אמר/ה...

יצא נפלא וקצר מחמאות בלי סוף. תודה

nati אמר/ה...

האם אפשר לוותר על הגלטין ?

nati אמר/ה...

האם אפשר לוותר על הגלטין ?

מרילין איילון אמר/ה...

לא, הג'לטין מייצבת את המסה, במתכון הזה הוא חשוב.
בהצלחה!