~~~~~~~~ עוגת גבינה אפויה בציפוי תותים ~~~~~~

gato au fromage avec fraise et gelee

בקשה אישית של החיילת
אותה
עוגת גבינה קלאסית  האהובה, בציפוי
תותים וג'לי. אני חייבת לציין
שהחיבור בין העוגה לציפוי, זה לא סתם
חיבור, זה טעים משו משו




לתבנית מספר 26
מצרכים לבסיס
מאה ארבעים גרם קמח - כוס
מאה גרם חמאה
עשרים וחמש גרם סוכר - 2 כפות
חלמון

.
מצרכים למלית
חמש מאות גרם גבינה לבנה 9%
גביע שמנת חמוצה 15%
ארבע חלמונים
כף קוניאק - ברנדי
קליפה מגורדת מלימון אחד
שישים גרם קורנפלור - חצי כוס
חמישים גרם קמח - שליש כוס + כף
מאתיים גרם סוכר - כוס
חמישה חלבונים

הכנת הבסיס
מערבבים את הקמח, החמאה והסוכר במעבד מזון
עד לקבלת מרקם פירורי
מוסיפים חלמון מערבבים מעט
מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה
ומעל משטיחים את הפירורים לשכבה אחידה
מקפיאים רבע שעה
מחממים תנור ל- 180 מעלות
מניחים על הבצק נייר אפיה ומעל קיטניות למשקולת ואופים 10 דקות
מורידים את הנייר עם המשקולת ואופים עוד 10 דקות עד להזהבה
מוציאים מהתנור ומקררים
מנמיכים את החום ל- 160 מעלות

הכנת המלית
מערבבים את כל החומרים פרט לחלבונים ומחצית הכמות של הסוכר
מקציפים את החלבונים עם המחצית השניה של הסוכר
כ- 8 דקות עד לקבלת קצף יציב
מקפלים את הקצף בתערובת הגבינה ויוצקים על הבסיס
אופים 20 דקות על 160
מנמיכים ל- 140 ואופים עוד 40 דקות
העוגה מעט רוטטת במרכז בסוף האפיה
מצפים בתותים וג'לי
.
מתוך עוגות גבינה של רות אוליבר -בלי הציפוי
.

 
Gato pour un moule de 26 cm
(mettre du papier sur le socle)
.
la base - ingredients
140g de farine
100g de beurre
25g de sucre en poudre
1 jaune d'oeuf
.
la base - preparation
on melange la farine, le sucre et le beurre
jusqu'a qu'il est ai des miettes comme de la semoule
on rajoute le jaune, melange tres peu, etale
sur le moule et congele 15 minutes
on rechauffe le four a 180 degres
on met du papier sur la pate congelee, et des cailloux
et on fait cuir 10 minutes
on enleve le papier et les cailloux et on
continue a cuir 10 minutes
on fait refroidir et baisse le four a 160 degres
.
le fromage - ingredients
500g de fromage blanc 9%
250 g de shamenet 15%
4 jaunes d'oeufs
1 cas de coniaque
l'ecorce d'un citron
60g de fecule de mais (fin comme de la farine)
50g de farine
100g de sucre en poudre
~
5 blanc d'oeuf
100g de sucre en poudre
.
le fromage - preparation
on melange tout a part les blancs et le sucre
on monte en neige les blancs avec le sucre 8 minutes
on incorpore la neige dans le fromage et on met sur la base precuite refroidi
on cuit a 160 degres 20 minutes
on baisse a 140 degres et cuit encore 40 / 50 minutes
a la fin, le gato doit "trembler un peu" au milieu
quand le gato est froid, mettre fraises et gelee

אין תגובות: