~~ קציצות רכות רכות ברוטב זיתים וגמבות ~~

Boulettes tendres sauce olives et poivrons rouges



הקציצות האלה, פשוט מעולות. גם המרקם שלהם מוצלח במיוחד וגם הרוטב סמיך וטעים. המתכון מזהבה מלכת הקציצות: אצלה כל קציצה..קציצה! 
~
את המתכון פרסמה זהבה במטבח של האיה לפני מספר שבועות, ומאז הספקתי להכין אותן כמה וכמה פעמים, כולל משלוח אחד ליולדת שמייד התקשרה, גם אמרה תודה וגם ביקשה למתכון.
~
פשוט וטעים







מצרכים לקציצות
1/2 ק"ג בשר טחון
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
3 שני שום כתושות
1 בצל בנוני קצוץ דק
1 ביצה
חצי כוס מים
רבע כוס פירורי לחם
רבע כוס שמן
כפית גדושה כמון
כפית גדושה פפריקה
מלח ופלפל שחור

מצרכים לרוטב
רבע כוס שמן
2 גמבות חתוכות לרצועות
1 פלפל ירוק לא חריף חתוך לרצועות
6 שני שום קצוצות גס
1 קופסה של עגבניות מגורדות (800 גר)
2 כפות עריסה (אפשר פחות, ליולדת עשיתי רק עם כפית אחת)
קופסא של זיתים מגולענים
1 כף פפריקה מרוקאית
1 כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל שחור

הכנה
מערבבים את כל מצרכי הקציצות, לשים ונותנים לנוח כ- חצי שעה.
שוטפים את הזיתים מספר פעמים, משרים במים רותחים 10 דקות ומסננים.
בסיר רחב מטגנים בשמן את רצועות הגמבות עד שהן רכות (כ- 10 דקות), מצרפים את השום לטיגון קל תוך עירבוב, מוסיפים את העריסה, הזיתים העגבניות המגורדות והתבלינים, מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות. מוסיפים מים רק אם צריך כדי לשמור שהעגבניות לא תידבקנה לתחתית.
~
יוצרים קציצות, מכניסים אותן לרוטב המבעבע, מבשלים בסיר מכוסה חלקית ומדי פעם מטים מעט את הסיר ולוקחים בכף מהרוטב כדי להרטיב את הקציצות מלמעלה.
מכבים אחרי 40 דקות, מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.
~


במוצאי שבת שבת חגגנו יומולדת 3 לבן הבכור (לפניו 3 אחיות...הגדולה מביניהם בת 21)
והוא הזמין עוגת חתול, אז תכירו זה מיאו החתול.


חוץ מזה גם חילקנו עוגיות לשכנים כדי שגם להם יהיה שמח


את הרעיון לעוגיות לקחתי מהאתר של קרן חברתי
~


אסיים את הרשומה הזו בתמונות נהדרות ששלחה לי מירב, ישר מהמטבח שלה
קובנה ועוף בתנור עם פול ירוק וגם עוגת שמרים, וכך היא מספרת לי " אני ממלאה את העוגות שמרים במילוי בסיסי של שוקולד פרה פרווה מעל מפזרת קקאו ואז מוסיפה תוספות: אגוזים/ שקדים, נגיעות טחינה גולמית - זה יוצא משגע בטעם חלבה, נגיעות ריבת תות.  את הקליעות בעלי עושה הוא פשוט אלוף בקליעות בצק, חלות שבת שלו מהממות"







5 תגובות:

יעל אמר/ה...

הסיר על האש מריח נפלא מקווה שהקטנטנים שלי יאהבו. אוהבת לקרוא אותך מאוד! שבת שלום
יעל

CooknBake אמר/ה...

מרילין, מזל טוב לבכור, העוגה שלו מקסימה!!!!
והקציצות בטח טעימות. עושה משהו דומה והשילוב עם הזיתים בהחלט מעולה.

נשיקות ♥

מסלולי טיול אמר/ה...

הקציצות נראות פשוט מדהימות, בישלתי אותן לבעלי שמאוד אהב כך שאני חייבת לך את התודה.

נוֹעָה אמר/ה...

מרילין, התבשיל והצילומים שלו נהדרים.
בקשר לעוגיות המצוירות - איך את מכינה את קישוט השוקולד? ("המתכון" וכלי הציור).
בתודה לך.

תמר אמר/ה...

שלום
הייתכן שכתבת מים בקציצות עצמן?