~~ קובנה ~~

koubana

קובנה - מאפה מן ההכרח ליד המרק התימני הקבוע של שישי בצהוריים. בלי זה הילדים מפטרים אותי על בטוח. :-)
קובנה אוורירית וטעימה חשוב שתהיה מעובדת היטב וחשוב לתת לה תפיחות מרובות. עוד דבר, הבצק יחסית דביק אבל זה מה שיבטיח שהיא תהיה רכה כמו ענן ולכן אין להתפתות
להוסיף קמח, אבל אפשר, אם מרגישים צורך, לשמן את הידיים

~
~
ניסיתם פעם קובנה / קובניות לארוחת ערב, כך סתם  באמצע השבוע? שווה שווה! אפשר להכין מקטעים קטנים יותר ולסדר אותם בתבנית אפיה מלבנית ח"פ כמו של העוגות אנחנו קוראים לזה קובניות ומגישים עם ביצים קשות גבינה לבנה וסלט ירקות



מצרכים
חצי קילו קמח
חצי כף מלח
כף סוכר
כפית קצח
כף שמרים יבשים
שלוש מאות מל מים
100 גרם מרגרינה או חמאה או סמנה מומסת מקוררת
ועוד קצת לשימון התבנית

הכנה
שמים בקערה את כל המצרכים היבשים ומערבבים היטב
מוסיפים את המים ולשים 10 דקות
נותנים לנוח כשעתיים ולשים מספר דקות
נותנים לנוח שעה נוספת ולשים שוב מספר דקות
נותנים לנוח עוד כחצי שעה ולשים שוב מספר דקות
משמנים היטב את הסיר של הקובנה במרגרינה כולל המכסה
אפשר לקצר ולתת התפחה אחת בלבד
~
מרדדים את הבצק בעזרת הידיים לדי מלבן של 50 על 20 בקירוב
מורחים את המרגרינה/חמאה/שמנה על העלה
מגלגלים לנקניק ארוך
חותכים 10 מקטעים (תלוי בגודל הרצוי) בערך
ומניחים אותם בסיר
מתפיחים כשעה, או עד שהבצק הכפיל את נפחו
אופים כשעה וחצי בחום בינוני 180 מעלות או עד שזהוב

17 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

הכנו לפי המתכון - יצא קובנה הכי טעימה שאכלנו מעודנו
פשוט נפלא!!!!!!!!!!!!!!

מרילין איילון אמר/ה...

איזה יופי, תודה שאת משתפת אותי!

אנונימי אמר/ה...

תודה על המתכון , יצא מעולה
הכנתי עם קמח מלא וקמח לבן , חצי חצי

מרילין איילון אמר/ה...

בכיף!!
ב"ה גמני אנסה..

אנונימי אמר/ה...

הי מרילין
אני מבינה שאת אופה את הקובנה עם המיכסה, האם בשלב מסויים מסירים אותו ואופים ללא כיסוי?
ושאלה נוספת - אם אני מכינה מראש, ורוצה רק לחמם על הפלטה בשבת, כמה זמן בערך את מעריכה כדאי לחמם
תודה מראש\
וויני

מש' עוז אמר/ה...

מרילין בעלי תימני וחובב קובנה.במשך שנות נישואינו ניסיתי כמה וכמה פעמים להכין-לקחתי מתכוניןם מתימניות אסליות ומספרים אסליים ומה אני אגיד לך-זה לא היה זה.אבל את,את שיחקת אותה.יא חביבי,איזה קובנה-בדיוק כמו של חמי שהוא אלוף העולם בקובנה אבל לא יודע לתת מתכונים.

Studentim אמר/ה...

שבוע טוב!
קודם כל, את מלכה!

אפשר להמיר את השמריך היבשים בטריים (שמרית גרגירים...)?
אם כן-כמה?
וצריך להיות הבדל??

תודה מראש!
מעריצה!

פנינה אמר/ה...

מרילין המושלמת, שאלה לי. האם ניתן להקפיא ובאיזה שלב? אחרי כל ההתפחות או לא להתפיח בכלל?

אנונימי אמר/ה...

זאת הקובנה הכי טעימה שאכלתי.
אני עושה כל שבת אבל זאת הכי טובה שיש.
תודה רבה :)

אנונימי אמר/ה...

אפשר לקנות לחם לבן למרוח חמאה ולאפות 10 דקות בתנור
יוצא טעים ודומה מאוד לקובנה

אנונימי אמר/ה...

חחחחחחה זה ציני כמו בעלי .אבל היום אנחנו מודעים כובנה זה עוד סוג של לחם.

אנונימי אמר/ה...

נראה מעולה!!! אבל קובנה לא אמורה "לישון" לילה בתנור? שעה וחצי זה מספיק?

אנונימי אמר/ה...

לקחת לחם לבן למרוח בחמאה ולשים בתנור זאת קובנה של אשכנזים, כוונת המחוקק בפירסום היא לקובנה תימנית
נא לא לטעות

אנונימי אמר/ה...

אפשר להכין עם שמן במקום מרגרינה/חמאה?

Dan Kshentovsk אמר/ה...

האם אפשר לשים את הקובנה לילה שלם בתנור....? נאמר אם אני רוצה אותה מוכנה מוקדם בבוקר... אפשר אפייה של שעה בחום גבוה.. ואז לתנור למשך הלילה...?

מרילין איילון אמר/ה...

אני איודעת שיש כאלה שעושים כך, אני לא אהבתי את התוצאה. אני מעדיפה לשים אותה על הפלאטה, כשהיא כבר מוכנה, מוקדם בבוקר.

אנונימי אמר/ה...

שלום, אני רוצה להכין את הקובנה עם חמאה, רשום לשים חצי חבילה חמאה. השאלה היא האם חצי חבילה של 100 גר׳ או 200 גר׳ . אודה מאוד לתשובתך