~~ קציצות טעימות ועסיסיות ~~

Boulettes Joyeuses et tendres




יש אנשים שפוגשים, כך, באמצע החיים
והם משאירים עלינו רושם רב, רושם שנשאר לעוד הרבה זמן
כך היא זהבה, אישה מוכשרת, מלאת חיים ושימחה
שבזכות שימחה זו שנובעת ממנה, היא גורמת לי
לחייך בכל פעם שאני נזכרת באותה פגישה

~
את המתכון הזה נתנה לי זהבה כשהיא מציינת
מבטיחה לכן מעדןאז הנה הוא, מתכון לקציצות שמחות במיוחד
שבעלי אמר עליהן שאלו קציצות מכל הלב
~

שימו לב לנוכחות המים בתערובת הבשר
שגורמת לקציצות להיות עסיסיות במיוחד



מצרכים
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל מגורד גדול
כ- 3 שני שום קצוצות
חופן פטרוזליה קצוצה
ביצה
מעט פירורי לחם - כרבע כוס
שתי כפות שמן
חצי כוס מים
מלח, פלפל
חצי כפית אגוס מוסקט טחון
~
לטיגון: ביצה טרופה  וסולת
~
לרוטבבצל קצוץ
שום קצוץ
חצי כפית כורכום
פלפל שחור
כפית אבקת מרק עוף
חצי צרור פטרוזליה קצוצה או כוסברה
.
אופן ההכנה
מערבבים את מצרכי הקציצה - כולל המים
ונותנים לנוח כחצי שעה
יוצרים קציצות, תובלים קודם בסולת, לאחר מכן בביצה
מטגנים משני הצדדים ושומרים בצד
~
מטגנים את הבצל, מוסיפים את השום
מוזגים כוס מים, את שאר מצרכי הרוטב ומביאים לרתיחה
מסדרים את הקציצות בסיר, ואם צריך מוסיפים
עוד מים, כדי שאלו יגיעו לחצי גובה הקציצות
מבשלים מכוסה כמעט שעה על אש קטנה
~
הערה: אפשר לדלג על שלב הטיגון, ולסדר את הקציצות
על מגש ונייר אפיה בתנור חם על מצב גריל
(אחרי שהן טבלו בסולת והביצה)

.
boulettes tendres et joyeuses
1/2 kilo de viande hachee
1 gros oignon grate

2 ails coupes fins
1 poignee de persil coupe fin
1 oeuf
1/4 de verre de chapelur
1/2 verre d'eau
sel, poivre

1/2 cac de muscade rapee
-->tout melanger (avec l'eau) et laisser repose 1/2 heure
--> faire des boulettes, trempe dans de la semoule puis un oeuf batu
et faire frire des deux cotee. reserver.

.
sauce:
-->faire frire 1 oignon, rajouter 1 ail
--> rajouter avec 1/2 cac de curcum + poivre + marak of
+ 1/2 bouquet de coriandre ou persil coupe fin
+ 1 verre d'eau et porter a ebulition
--> rajouter les boulettes. l'eau doit arriver a moitie des boulettes
si il en manque rajouter.

--> faire cuir a petit feu - couvert -  presque 1 heure

6 תגובות:

Roniti אמר/ה...

וואוו נראה כל כך טוב ונקרא נפלא
אהבתי את התמונות
מעבירות את העסיסות של הקציצות
מבטיחה לנסות.

תודה וערב נפלא לך
}{

אנונימי אמר/ה...

מסכימה אם כל מילה שאמרת על זהבהלה..אשה מקסימה יש היה לי הכבוד להכיר אותה..ושומרת על יחסים חמים איתה!!!
והמיטבח שלה דומה לה מלא בצבעים ורוחב לב...אהבתי מאוד מרילין מתאים לך!!!מלאן נשיקות ומקווה שהילדה מרגישה טוב יותר ב"ה
שונט

אנונימי אמר/ה...

מרילין
יופי של קציצות, אני מרטיבה את העיסה עם מי סודה, במקום מים רגילים,התוצאה באמת יוצאת עסיסית. אוהבת את האתר שלך וגם את זהבה.
שירי

איה ו. אמר/ה...

אין מילים! נראות נפלא!
אני לא מכירה את זהבה אישית, אבל מזמן נדלקתי על האוכל הבייתי שלה, תמיד נקרא ונראה כל כך טעים!

Unknown אמר/ה...

היי מרילין
הכנתי את הקציצות והן היו טעימות מאוד!
אורחת קבועה בבלוג שלך יבורכו ידיך

שבוע טוב
זיוה

Unknown אמר/ה...

שלום מרלין תודדה על המתכונים.
רציתי לשאול כמה זמן צריך לטגן או לאפות את הקציצות ממש שיהיו מוכנות או רק כדי לסגור אותם עם הסולת?
אני מעדיפה בתנור אז על אייזה חום וכמ הזמן וכן האם צריך להפוך אותם לצד השני באמצע?
תודה