Boulettes Joyeuses et tendres
יש אנשים שפוגשים, כך, באמצע החיים
והם משאירים עלינו רושם רב, רושם שנשאר לעוד הרבה זמן
כך היא זהבה, אישה מוכשרת, מלאת חיים ושימחה
שבזכות שימחה זו שנובעת ממנה, היא גורמת לי
לחייך בכל פעם שאני נזכרת באותה פגישה
~
את המתכון הזה נתנה לי זהבה כשהיא מציינת
מבטיחה לכן מעדןאז הנה הוא, מתכון לקציצות שמחות במיוחד
שבעלי אמר עליהן שאלו קציצות מכל הלב
~
שימו לב לנוכחות המים בתערובת הבשר
שגורמת לקציצות להיות עסיסיות במיוחד
מצרכים
חצי כפית אגוס מוסקט טחון
~
.
אופן ההכנה
~
הערה: אפשר לדלג על שלב הטיגון, ולסדר את הקציצות
על מגש ונייר אפיה בתנור חם על מצב גריל
(אחרי שהן טבלו בסולת והביצה)
.
boulettes tendres et joyeuses
1/2 kilo de viande hachee
1 gros oignon grate
2 ails coupes fins
1 poignee de persil coupe fin
1 oeuf
1/4 de verre de chapelur
1/2 verre d'eau
sel, poivre
1/2 cac de muscade rapee
-->tout melanger (avec l'eau) et laisser repose 1/2 heure
--> faire des boulettes, trempe dans de la semoule puis un oeuf batu
et faire frire des deux cotee. reserver.
.
sauce:
-->faire frire 1 oignon, rajouter 1 ail
--> rajouter avec 1/2 cac de curcum + poivre + marak of
+ 1/2 bouquet de coriandre ou persil coupe fin
+ 1 verre d'eau et porter a ebulition
--> rajouter les boulettes. l'eau doit arriver a moitie des boulettes
si il en manque rajouter.
--> faire cuir a petit feu - couvert - presque 1 heure
יש אנשים שפוגשים, כך, באמצע החיים
והם משאירים עלינו רושם רב, רושם שנשאר לעוד הרבה זמן
כך היא זהבה, אישה מוכשרת, מלאת חיים ושימחה
שבזכות שימחה זו שנובעת ממנה, היא גורמת לי
לחייך בכל פעם שאני נזכרת באותה פגישה
~
את המתכון הזה נתנה לי זהבה כשהיא מציינת
מבטיחה לכן מעדןאז הנה הוא, מתכון לקציצות שמחות במיוחד
שבעלי אמר עליהן שאלו קציצות מכל הלב
~
שימו לב לנוכחות המים בתערובת הבשר
שגורמת לקציצות להיות עסיסיות במיוחד
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל מגורד גדולכ- 3 שני שום קצוצות
חופן פטרוזליה קצוצהביצה
מעט פירורי לחם - כרבע כוס
שתי כפות שמןחצי כוס מים
מלח, פלפל חצי כפית אגוס מוסקט טחון
~
לטיגון: ביצה טרופה וסולת
~לרוטבבצל קצוץ
שום קצוץ
חצי כפית כורכום
פלפל שחור
כפית אבקת מרק עוף
חצי צרור פטרוזליה קצוצה או כוסברהשום קצוץ
חצי כפית כורכום
פלפל שחור
כפית אבקת מרק עוף
.
אופן ההכנה
מערבבים את מצרכי הקציצה - כולל המים
ונותנים לנוח כחצי שעהיוצרים קציצות, תובלים קודם בסולת, לאחר מכן בביצה
מטגנים משני הצדדים ושומרים בצד
ונותנים לנוח כחצי שעהיוצרים קציצות, תובלים קודם בסולת, לאחר מכן בביצה
מטגנים משני הצדדים ושומרים בצד
~
מטגנים את הבצל, מוסיפים את השום
מוזגים כוס מים, את שאר מצרכי הרוטב ומביאים לרתיחה
מסדרים את הקציצות בסיר, ואם צריך מוסיפים
עוד מים, כדי שאלו יגיעו לחצי גובה הקציצות
מבשלים מכוסה כמעט שעה על אש קטנהמוזגים כוס מים, את שאר מצרכי הרוטב ומביאים לרתיחה
מסדרים את הקציצות בסיר, ואם צריך מוסיפים
עוד מים, כדי שאלו יגיעו לחצי גובה הקציצות
~
הערה: אפשר לדלג על שלב הטיגון, ולסדר את הקציצות
על מגש ונייר אפיה בתנור חם על מצב גריל
(אחרי שהן טבלו בסולת והביצה)
.
boulettes tendres et joyeuses
1/2 kilo de viande hachee
1 gros oignon grate
2 ails coupes fins
1 poignee de persil coupe fin
1 oeuf
1/4 de verre de chapelur
1/2 verre d'eau
sel, poivre
1/2 cac de muscade rapee
-->tout melanger (avec l'eau) et laisser repose 1/2 heure
--> faire des boulettes, trempe dans de la semoule puis un oeuf batu
et faire frire des deux cotee. reserver.
.
sauce:
-->faire frire 1 oignon, rajouter 1 ail
--> rajouter avec 1/2 cac de curcum + poivre + marak of
+ 1/2 bouquet de coriandre ou persil coupe fin
+ 1 verre d'eau et porter a ebulition
--> rajouter les boulettes. l'eau doit arriver a moitie des boulettes
si il en manque rajouter.
--> faire cuir a petit feu - couvert - presque 1 heure
6 תגובות:
וואוו נראה כל כך טוב ונקרא נפלא
אהבתי את התמונות
מעבירות את העסיסות של הקציצות
מבטיחה לנסות.
תודה וערב נפלא לך
}{
מסכימה אם כל מילה שאמרת על זהבהלה..אשה מקסימה יש היה לי הכבוד להכיר אותה..ושומרת על יחסים חמים איתה!!!
והמיטבח שלה דומה לה מלא בצבעים ורוחב לב...אהבתי מאוד מרילין מתאים לך!!!מלאן נשיקות ומקווה שהילדה מרגישה טוב יותר ב"ה
שונט
מרילין
יופי של קציצות, אני מרטיבה את העיסה עם מי סודה, במקום מים רגילים,התוצאה באמת יוצאת עסיסית. אוהבת את האתר שלך וגם את זהבה.
שירי
אין מילים! נראות נפלא!
אני לא מכירה את זהבה אישית, אבל מזמן נדלקתי על האוכל הבייתי שלה, תמיד נקרא ונראה כל כך טעים!
היי מרילין
הכנתי את הקציצות והן היו טעימות מאוד!
אורחת קבועה בבלוג שלך יבורכו ידיך
שבוע טוב
זיוה
שלום מרלין תודדה על המתכונים.
רציתי לשאול כמה זמן צריך לטגן או לאפות את הקציצות ממש שיהיו מוכנות או רק כדי לסגור אותם עם הסולת?
אני מעדיפה בתנור אז על אייזה חום וכמ הזמן וכן האם צריך להפוך אותם לצד השני באמצע?
תודה
הוסף רשומת תגובה