~~ קיגל ירושלמי~~

Kigel de Jerusalem
רוצים טעם של שבת? הנה סוף סוף מצאתי את הקיגל
שבעלי אומר עליו שזה
THE KIGEL
כל שבת, לסעודה שלישית הנ"ל חייב להתפקד: פעם
בתבנית אינגליש קייק צר וגבוה ופעם
בתבנית רחבה, כמו של עוגות. זה השינוי היחיד שמרשים
לי לעשות לו, לקיגל הזה: כי הוא
מתוק במידה, מפולפל במידה, מקורמל כמו בספרים
איזה נחת! אני אישית לא מבינה גדולה בקיגלים, אבל
כשאני מכינה אותו ביום חמישי אחר הצהוריים
ובערב חצי ממנו כבר נעלם ואני נאבקת על החצי
השני שישאר לשבת...אין מאושרת ממני
~
מוקדש למירב מבאר שבע


מצרכים
חבילת 400 גרם אטריות דקות  - אני משתמשת באיטריות ביצים
*האיטריות לא מבושלות*

חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
חמש כוסות מים
כף גדושה מלח
כפית פלפל שחור
ארבע כפות סוכר נוספות - אני שמה 6
ארבע ביצים
..
.הכנה
בסיר פסטה מכינים קרמל מהחצי כוס סוכר והשמן
כשזה כמעט שחור, אבל עדיין לא שרוף שופכים בבת אחת את  המים
זהירות  זה קופץ
מוסיפים את המלח הפלפל והסוכר נוסף ומביאים לרתיחה
כשזה רותח מוסיפים את האיטריות ומערבבים מידי פעם
מבשלים 6 דקות בידיוק ומכבים את האש
נותנים לאיטריות להתקרר ומוסיפים את הביצים
מערבבים היטב, ומעבירים לתבנית
אופים על 180 עד ששחום - כשעה
.
רקפת הביאה מתוך החוברת הבישול הקל לכלה

23 תגובות:

הדר אמר/ה...

מריחים עד כאן שזה הקיגל האולטימטיבי!
וזה בדיוק מה שבעלי ייקבל כצידה (הוא נשאר שבת בצבא השבוע) - בדיוק רציתי לגוון לו ולהכין משהו שאף פעם לא הכנתי!

fairy_mi אמר/ה...

יאמממ, הקיגל שלך מעורר תיאבון!
אפשר לדמיין את הטעם והמרקם דרך התמונה וזה בהחלט מפיל על הרצפה...
נראה מצוין-
גזרתי ושמרתי ובהחלט ינוסה בקרוב
תודה יקירתי ושבוע נפלא~ :)
ענבל

אנונימי אמר/ה...

האם הבישול בתוך הקרמל?
6 דק זה מספיק ?

האם לכסות הקיגל בתנור ?

אנונימי אמר/ה...

כשאמרתי לבעלי שאני הולכת להכין לשבת קוגל לפי מתכון של מרילין הוא פשוט אמר אמן וחיכה בסבלנות...... יצא מעולה! תודה רבה ותמשיכי להביא מתכונים משגעים, גלית

אנונימי אמר/ה...

בנות יקרות.
הקיגל מדהים. רק למה הוא לא משחיר לי מלמעלה ?

דקלה אמר/ה...

שלום,
מבשלים את האיטריות קודם במים כרגיל, נכון?

מרילין איילון אמר/ה...

האיטריות לא מבושלות
(-:

דקלה אמר/ה...

תודה! אנסה בעז"ה לשבת הקרובה.
שבת שלום!

ותודה על הבלוג המקסים.

דקלה אמר/ה...

מרילין, תודה רבה!

יצא פשוט נפלא!

שבוע טוב.

אלישבע אמר/ה...

זאת הפעם השלישית שאני מכינה..
בפעם הראשונה היה בסדר.
בפעם השניה משום מה ההכנה היתה מאוד מלוכלכת - כל המטבח התמלא בקרמל. בנוסף עשיתי ניסוי של לא לאפות ולתת לזה לשבת על הפלטה עד הצהריים. ניתן לסכם את הנסיון השני ככשלון :)
השבת היה מושלם. כשמזגתי את המים - השארתי את המכסה על הסיר ופתחתי פתח בגודל פיית הבקבוק של המים (מדדתי 5 כוסות מראש). היה נקי ביותר, וגם הקיגל, שנאפה הפעם, יצא מצוין!

רציתי לשאול איך נותנים לקיגל גוון יותר כהה, ואם אני רוצה בישול איטי - יש לך רעיון איך אפשר?

מרילין איילון אמר/ה...

אלישבע שלום, גם אני שמה את כל המים בבת אחד בתוך כלי גדול (כד) והכי נוח לי).
אם את רוצה צבע יותר שחום, את צריכה לתת לקראמל עוד קצת (זהירות לא לשרוף). בעצם זה מה שנותן את הצבע. וכמובן גם אפיה.

אני גם ניסיתי לשים על הפלאט לאפיה איטית ולא יצא טוב.

חיים כהן אמר/ה...

הכנתי יצא אחלה תודה רבה

אנונימי אמר/ה...

אני לא ממש הבנתי... אחרי הבישול של האטריות במים והקרמל צריך לסנן את האטריות? (כי לאחר 6 דקות נשאר עוד הרבה מים). או ששופכים גם את המים עם הטריות לתבנית? אשמח לתשובה...

מרילין איילון אמר/ה...

אחרי שש דקות הן כבר ספגו את הכל.
בהצלחה

אנונימי אמר/ה...

מרילין,
הייתי חייבת לרשום לך זאת!!!! בעלי חולה על קיגל וניסיתי לעשות לו כ"כ הרבה פעמים ואף עם הוא לא ממש התלהב (הבנתי זאת לבד). ניסיתי לעשות את המתכון שלך ואין לתאר את ההתלהבות של בעלי (שחיסל כמובן הכל!!!!) אני ממש מודה לך, סוף כל סוף הוא מרוצה מהקיגל!!!!!
רוני

אנונימי אמר/ה...

חשוב לקרר את האטריות במשך שעה, שעה וחצי ויותר אם צריך, אחרת ערבוב הביצים עם האטריות כשזה עוד חם, יוצר התחלה של ביצה כמו שלי קרה..

מקווה שהקיגל יצא טעים בכל זאת :)

אנונימי אמר/ה...

אגב, צריך לאפות שעה וחצי, שעה לא מספיק..

אנונימי אמר/ה...

מרילין, רציתי לדעת אם זה אמור לצאת רך או נוקשה?

אנונימי אמר/ה...

כי מ]בפניםפ יצא לי רך

מרילין איילון אמר/ה...

המרקם בפנים נגיס. בטח לא נוקשה. הזמנים שציינתי נוסו הרבה פעמים ומתאימים. עכשיו זהמ אוד תלוי בתלוי, כמובן.

אחת שאוהבת לבשל אמר/ה...

הכתי את הקוגל הזה וזה פשוט מדהים!!!
מומלץ מאוד

תמרה אמר/ה...

שלום מרילין, אני רוצה להכין את הקוגל כמה ימים לפני ההגשה ולכן מתכוונת להקפיאו. שאלה: אחרי הפשרה האם להגישו קר או רצוי לחמם? ואם לחמם, אז באיזו טמפרטורה וכמה זמן? בתודה ראש

מיכל אמר/ה...

יש לי שאלה לגבי הקרמל בבקשה: משום מה הסוכר והשמן לא מתאחדים, הסוכר הפך לקרמל והשמן נשרף... למה?

תודה!