Kigel de Jerusalem
רוצים טעם של שבת? הנה סוף סוף מצאתי את הקיגל
שבעלי אומר עליו שזה
שבעלי אומר עליו שזה
THE KIGEL
כל שבת, לסעודה שלישית הנ"ל חייב להתפקד: פעם
בתבנית אינגליש קייק צר וגבוה ופעם
בתבנית רחבה, כמו של עוגות. זה השינוי היחיד שמרשים
לי לעשות לו, לקיגל הזה: כי הוא
מתוק במידה, מפולפל במידה, מקורמל כמו בספרים
איזה נחת! אני אישית לא מבינה גדולה בקיגלים, אבל
כשאני מכינה אותו ביום חמישי אחר הצהוריים
ובערב חצי ממנו כבר נעלם ואני נאבקת על החצי
השני שישאר לשבת...אין מאושרת ממני
בתבנית אינגליש קייק צר וגבוה ופעם
בתבנית רחבה, כמו של עוגות. זה השינוי היחיד שמרשים
לי לעשות לו, לקיגל הזה: כי הוא
מתוק במידה, מפולפל במידה, מקורמל כמו בספרים
איזה נחת! אני אישית לא מבינה גדולה בקיגלים, אבל
כשאני מכינה אותו ביום חמישי אחר הצהוריים
ובערב חצי ממנו כבר נעלם ואני נאבקת על החצי
השני שישאר לשבת...אין מאושרת ממני
~
מצרכים
חבילת 400 גרם אטריות דקות - אני משתמשת באיטריות ביצים
*האיטריות לא מבושלות*
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
*האיטריות לא מבושלות*
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
חמש כוסות מים
כף גדושה מלח
כפית פלפל שחור
כף גדושה מלח
כפית פלפל שחור
ארבע כפות סוכר נוספות - אני שמה 6
ארבע ביצים
..
כשזה כמעט שחור, אבל עדיין לא שרוף שופכים בבת אחת את המים
זהירות זה קופץ
זהירות זה קופץ
מוסיפים את המלח הפלפל והסוכר נוסף ומביאים לרתיחה
כשזה רותח מוסיפים את האיטריות ומערבבים מידי פעם
מבשלים 6 דקות בידיוק ומכבים את האש
נותנים לאיטריות להתקרר ומוסיפים את הביצים
.
רקפת הביאה מתוך החוברת הבישול הקל לכלה
28 תגובות:
מריחים עד כאן שזה הקיגל האולטימטיבי!
וזה בדיוק מה שבעלי ייקבל כצידה (הוא נשאר שבת בצבא השבוע) - בדיוק רציתי לגוון לו ולהכין משהו שאף פעם לא הכנתי!
יאמממ, הקיגל שלך מעורר תיאבון!
אפשר לדמיין את הטעם והמרקם דרך התמונה וזה בהחלט מפיל על הרצפה...
נראה מצוין-
גזרתי ושמרתי ובהחלט ינוסה בקרוב
תודה יקירתי ושבוע נפלא~ :)
ענבל
האם הבישול בתוך הקרמל?
6 דק זה מספיק ?
האם לכסות הקיגל בתנור ?
כשאמרתי לבעלי שאני הולכת להכין לשבת קוגל לפי מתכון של מרילין הוא פשוט אמר אמן וחיכה בסבלנות...... יצא מעולה! תודה רבה ותמשיכי להביא מתכונים משגעים, גלית
בנות יקרות.
הקיגל מדהים. רק למה הוא לא משחיר לי מלמעלה ?
שלום,
מבשלים את האיטריות קודם במים כרגיל, נכון?
האיטריות לא מבושלות
(-:
תודה! אנסה בעז"ה לשבת הקרובה.
שבת שלום!
ותודה על הבלוג המקסים.
מרילין, תודה רבה!
יצא פשוט נפלא!
שבוע טוב.
זאת הפעם השלישית שאני מכינה..
בפעם הראשונה היה בסדר.
בפעם השניה משום מה ההכנה היתה מאוד מלוכלכת - כל המטבח התמלא בקרמל. בנוסף עשיתי ניסוי של לא לאפות ולתת לזה לשבת על הפלטה עד הצהריים. ניתן לסכם את הנסיון השני ככשלון :)
השבת היה מושלם. כשמזגתי את המים - השארתי את המכסה על הסיר ופתחתי פתח בגודל פיית הבקבוק של המים (מדדתי 5 כוסות מראש). היה נקי ביותר, וגם הקיגל, שנאפה הפעם, יצא מצוין!
רציתי לשאול איך נותנים לקיגל גוון יותר כהה, ואם אני רוצה בישול איטי - יש לך רעיון איך אפשר?
אלישבע שלום, גם אני שמה את כל המים בבת אחד בתוך כלי גדול (כד) והכי נוח לי).
אם את רוצה צבע יותר שחום, את צריכה לתת לקראמל עוד קצת (זהירות לא לשרוף). בעצם זה מה שנותן את הצבע. וכמובן גם אפיה.
אני גם ניסיתי לשים על הפלאט לאפיה איטית ולא יצא טוב.
הכנתי יצא אחלה תודה רבה
אני לא ממש הבנתי... אחרי הבישול של האטריות במים והקרמל צריך לסנן את האטריות? (כי לאחר 6 דקות נשאר עוד הרבה מים). או ששופכים גם את המים עם הטריות לתבנית? אשמח לתשובה...
אחרי שש דקות הן כבר ספגו את הכל.
בהצלחה
מרילין,
הייתי חייבת לרשום לך זאת!!!! בעלי חולה על קיגל וניסיתי לעשות לו כ"כ הרבה פעמים ואף עם הוא לא ממש התלהב (הבנתי זאת לבד). ניסיתי לעשות את המתכון שלך ואין לתאר את ההתלהבות של בעלי (שחיסל כמובן הכל!!!!) אני ממש מודה לך, סוף כל סוף הוא מרוצה מהקיגל!!!!!
רוני
חשוב לקרר את האטריות במשך שעה, שעה וחצי ויותר אם צריך, אחרת ערבוב הביצים עם האטריות כשזה עוד חם, יוצר התחלה של ביצה כמו שלי קרה..
מקווה שהקיגל יצא טעים בכל זאת :)
אגב, צריך לאפות שעה וחצי, שעה לא מספיק..
מרילין, רציתי לדעת אם זה אמור לצאת רך או נוקשה?
כי מ]בפניםפ יצא לי רך
המרקם בפנים נגיס. בטח לא נוקשה. הזמנים שציינתי נוסו הרבה פעמים ומתאימים. עכשיו זהמ אוד תלוי בתלוי, כמובן.
הכתי את הקוגל הזה וזה פשוט מדהים!!!
מומלץ מאוד
שלום מרילין, אני רוצה להכין את הקוגל כמה ימים לפני ההגשה ולכן מתכוונת להקפיאו. שאלה: אחרי הפשרה האם להגישו קר או רצוי לחמם? ואם לחמם, אז באיזו טמפרטורה וכמה זמן? בתודה ראש
יש לי שאלה לגבי הקרמל בבקשה: משום מה הסוכר והשמן לא מתאחדים, הסוכר הפך לקרמל והשמן נשרף... למה?
תודה!
תודה רבה על מתכון מנצח!! הכי טעים והכי קל !! יצא מושלם!!
המתכון הכי טוב לקטגל בעולם. כבר דנים איתו
שנים
הבן שלי פעמים יש. קיגל בבית כנסת הבן שלי חבדניק והנכדים אוכלים את זה בבית הכנסת חברים הביתה אומרים כמה שזה טעים אני חייבת להכין
איפה הקינמון
הוסף רשומת תגובה