~~ שרמולה שעועית ירוקה / לוביה ~~

Charmoula haricot vert

דרך נהדרת לאכול שעועית ירוקה או לוביה  / רוביה
מכינים אותה כמו כל שרמולה על ידי בישול במעט מים, שום שמן וחומץ
מגישים כסלט או כאחד הסימנים שנוהגים לאכול
  כשמברכים את ברכת "שֶׁיִּרְבּוּ זכויותינו וּתְלַבְּבנוּ" בראש השנה
פשוט וטעים
~
~

מצרכים
שקית שעועית ירוקה קפואה או 800 גרם לוביה - שעועית טרייה
מעט שמן
כ- 10 שיני שום חצויות 
מלח ופלפל שחור
מעט מים - בערך כוס
חומץ - כרבע כוס


הכנה
אם עושים עם לוביה, קוטמים את שתי קצבותיה תחילה
מכניסים את כל המצרכים לסיר
מבשלים על אש נמוכה מכוסה חלקית עד שהרוטב מצטמצם
וכמעט ולא נשאר נוזלים בסיר, מערבבים מדי פעם
 
 
charmoula haricot vert - loubia
 
mettre dans une casserol 800 g de haricot vert surgele ou frait
1 verre d'eau, un peu d'huile, 1/4 de verre de vinaigre
ail et du sel et du poivre
cuir a demis couvert jusque plus de liquide.

3 תגובות:

בתיה בר און (Batya) אמר/ה...

ניצן שלי מבקשת למסור לך שהשעועית טעימה מאוד מאוד ואני מצטרפת לדעתה. זאת השנה השניה שאני מכינה אותה לסימנים של ראש השנה. לפני שנתים היא לא הסכימה לאכול, אבל השנה אכלה בפה מלא וביקשה עוד.

שנה טובה

מרילין איילון אמר/ה...

איזה יופי, דש לניצן!! גם לי יש אחת כזו (ניצן)

תמרה אמר/ה...

שלום מרילין, האם הסלט לא יוצא חמוץ? פשוט ראיתי שאין במצרכים סוכר, אני בדרך כלל תמיד מוסיפה סוכר כאשר משתמשת בחומץ. ועוד שאלה: האם בלי שום ייצא טעים?