~~ קארי חצילים ~~

מנת ירק מעולה מהמטבח ההודי . איזון מושלם בין כל המרכיבים
אצלי מוגש קבוע בארוחה בעלת אופי הודי, לצד
צ'אפטי לניגוב הוגן

.
מומלץ ביותר לכל אוהבי הז'אנר - היצמדו לכמויות

.
מצרכים
חצילים במשקל 450 גרם
שלוש כפות שמן
בצל גדול קצוץ
עשרים וחמש גרם ג'ינג'ר מגורד
ארבע שיני שום קצוצות
לפי הטעם: עד כפית אבקת צ'ילי
חצי כפית כורכום
ארבע גבעולי כוסברה קצוצים
אופציונלי: פלפל ירוק חריף קטן קצוץ
מלח
ארבע עגבניות מקולפות וקצוצות דק

.
.
הכנה
קולים את החצילים ומוציאים מהם את הבשר - מועכים
מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שמתרכך
מוסיפים את הג'ינג'ר ואת השום ומטגנים 2 דקות
מוסיפים את החציל, את הצ'ילי, הכורכום, הכוסברה, המלח ואת העגבניות
מערבבים טוב ומבשלים כ- 10 עד רבע שעה
מגישים מיד
.
.
מתוך
Hamlyn - All colour Indian Cookbook
.



יחד עם קאסר (זעפרן בהודית) הסוסה שליוותה אותי
בכל מסעותי בחבל רג'סטאן



3 תגובות:

Hodaya אמר/ה...

gkhjkdfj;gvkn,;dfg

חנה נ נח אמר/ה...

איך עושים צ'פטי? מאוד הייתי רוצה מתכון

לינוי לוי אמר/ה...

הי מרילין, אני בדיוק עושה חגיגת תבשילים מהמון מתכונים שלך לקראת ערב חנוכה. הפילו בטונה בדיוק יצא מהתנור וגם הלחמניות ממולאות טוניסאי יצאו מהממות.... אין על המתכונים שלך. אשרייך !!!
רציתי לשאול לגבי הקארי חצילים. האם אפשר לעשות אותו לילה לפני והוא יישמר ליום יומיים או בעייתי ? חנוכה שמח לך ולכל בני משפחתך,