~~ אלו מטאר ~~


מנה קלאסית מהמטבח ההודי בשם אלו מטאר, או מטאר אלו
וגם לפעמים מטאר בטטה. מאוד פשוט, השמות של המאכלים ההודים נקראים
על פי המרכיבים העקריים: אלו זה תפוח אדמה, ומטאר זה אפונה
המנה מתובלת וטעימה מאוד מאוד
~
אני מעתיקה כאן את הכמויות כפי שהן מופיעות במתכון, אבל
הלכה למעשה אני עושה לפי היחס של
בצל אחד, 2 תפוחי אדמה, כוס אפונה, כף שטוחה גרם מסלה
.
מצרכים
שמן
מאתיים עשרים וחמש גרם אפונה קפואה
מאתיים עשרים וחמש גרם תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
מאתיים עשרים וחמש גרם בצל קצוץ
כף גראם מסלה
כפית כורכום
כפית אבקת צ'ילי - אופציה
תוספת שלי: מעט נענע קצוצה.

.
הכנה
מטגנים מערבבים את כל המרכיבים מספר דקות
מכסים ומבשלים בחום נמוך כ- 30 דקות או עד שרך
(בלי מים)
אפשר להקפיץ - לערבב מדי פעם

.
מקור
Hamlyn - All colour indian cookbook


ירקן שכונתי - נוואלגהר / מחוז ג'ונג'ונו / חבל רג'סטאן

4 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

חולה על אוכל הודי
והמנה שלך מגרה מעוררת ומגרה..

תודה מרילין
ביזו ענק
שונט

מרילין איילון אמר/ה...

גמני מהחולים
(-:

תודה שאנטלי
bisoux a toi aussi

שירלי אמר/ה...

שלום מרילין, הזדמן לי להכין כבר כמה מהמתכונים שמופיעים באתר וכולם היו מוצלחים אך המתכון הזה מאוד מאוד לא לטעמי ולדעתי לא מוצלח...
ויש לי ניסיון עם המטבח ההודי גם כשביקרתי בהודו וגם כשהכנתי במטבחי לא מעט פעמים.המסאלה במתכוןמשתלטת על התבשיל ומאוד דומיננטית ומצד שני חסרים טעמים אחרים של כמוןשל כוסברה מלח מים חסרים אולי עגבניה ועוד ועוד...

הגר אמר/ה...

הי..אני מכינה עכשיו את האלו מטאר...התבשיל כבר עשרים דק' עם מכסה סגור מתבשל, וזה לא נראה שתפוחי האדמה הולכים להתרכך בקרוב...לא אמורים להוסיף נוזלים כלשהם בשלב הזה???