~~ ממתק בוטנים ושוקולד ~~

איך שראיתי אותם בפעם הראשונה (בלי לטעום אפילו), ידעתי..חייבת מתכון! ביקשתי, חיכיתי ביקשתי שוב...ובסוף קיבלתי (-: כשהכנתי וטעמתי ידעתי! זה אסון..אסור היה לי להכין את זה..וכך חשב גם כל מי שטעם.
ראו הוזהרתם
~




המתכון מתאים לתבנית מלבנית 32*21
~
לתחתית
מצרכים
שתיים וחצי כוסות קמח
מאתיים גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
שתי שקיות סוכר וניל
חצי כוס סוכר רגיל
.
הכנת התחתית
מעבדים במעבד מזון את כל החומרים כשלושים שניות עד לפירורים
מפזרים על תחתית התבנית באופן שווה ומהדקים לשכבה אחידה
מקפיאים כשעה
אופים ב- 180 מעלות כרבע שעה עד 20 דקות ומצננים מעט
.
מצרכים למלית חמאת בוטנים
כוס וחצי חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים
כוס סוכר
ארבע כפות דבש
חמישים מ"ל שמנת מתוקה
שתי ביצים
.
הכנת המלית
מערבבים את הכל ויוצקים מעל הבצק
משטחים ואופים כ 20 דקות עד להתיצבות והזהבה קלה
מצננים צינון מוחלט
.
מצרכים לציפוי
מאתיים גרם שוקולד מריר
מאתיים מ"ל שמנת מתוקה
.
הכנת הציפוי
מרתיחים את השמנת ויוצקים מעל השוקולד
מערבבים למסה אחידה ויוצקים מעל שכבת חמאת הבוטנים
מאחסנים לילה במקרר או במקפיא
חותכים לאצבעות או לקוביות

6 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

כמו שכתבתי יקרה
אני פשוט חייבת להכין ,,,תמונות "קשות"..בלי נדר נכין
בהיזדמנות הראשונה

נשיקות לרוב
שונטל

Aviva- Viviane אמר/ה...

Ca doit etre delicieux !

טעמים במטבח רחוק אמר/ה...

נפלא
ישר כוח
נראה מגרה ברמות !!!

אנונימי אמר/ה...

וואו נראה מעולה. צריך להשתמש בחמאת בוטנים מתוקה?

אנונימי אמר/ה...

הי נראה נפלא. הבצק לא נראה לי בצק פאי כפי שמופיע במתכון אלא בצק טורט. האםאני צודקת? אשמח לדעת מכיוון שאני רוצה להכין את המתכון לפורים. תודה לאה

אנונימי אמר/ה...

ניסיתי ויצא נפלא. הכנתי שתי תבניות לחתונה של אחותי ולא הפסקתי לשמוע מחמאות, תודה מרלין :)