איך שראיתי אותם בפעם הראשונה (בלי לטעום אפילו), ידעתי..חייבת מתכון! ביקשתי, חיכיתי ביקשתי שוב...ובסוף קיבלתי (-: כשהכנתי וטעמתי ידעתי! זה אסון..אסור היה לי להכין את זה..וכך חשב גם כל מי שטעם.
ראו הוזהרתם
לתחתית
מצרכים
שתיים וחצי כוסות קמח
מאתיים גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
שתי שקיות סוכר וניל
חצי כוס סוכר רגיל
מאתיים גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
שתי שקיות סוכר וניל
חצי כוס סוכר רגיל
.
הכנת התחתית
מעבדים במעבד מזון את כל החומרים כשלושים שניות עד לפירורים
מפזרים על תחתית התבנית באופן שווה ומהדקים לשכבה אחידה
מקפיאים כשעה
מפזרים על תחתית התבנית באופן שווה ומהדקים לשכבה אחידה
מקפיאים כשעה
אופים ב- 180 מעלות כרבע שעה עד 20 דקות ומצננים מעט
.
מצרכים למלית חמאת בוטנים
כוס וחצי חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים
כוס סוכר
ארבע כפות דבש
חמישים מ"ל שמנת מתוקה
שתי ביצים
ארבע כפות דבש
חמישים מ"ל שמנת מתוקה
שתי ביצים
.
הכנת המלית
מערבבים את הכל ויוצקים מעל הבצק
משטחים ואופים כ 20 דקות עד להתיצבות והזהבה קלה
מצננים צינון מוחלט
.
מצרכים לציפוי
מאתיים גרם שוקולד מריר
מאתיים מ"ל שמנת מתוקה
מאתיים מ"ל שמנת מתוקה
.
הכנת הציפוי
מרתיחים את השמנת ויוצקים מעל השוקולד
מערבבים למסה אחידה ויוצקים מעל שכבת חמאת הבוטנים
מאחסנים לילה במקרר או במקפיא
חותכים לאצבעות או לקוביות
6 תגובות:
כמו שכתבתי יקרה
אני פשוט חייבת להכין ,,,תמונות "קשות"..בלי נדר נכין
בהיזדמנות הראשונה
נשיקות לרוב
שונטל
Ca doit etre delicieux !
נפלא
ישר כוח
נראה מגרה ברמות !!!
וואו נראה מעולה. צריך להשתמש בחמאת בוטנים מתוקה?
הי נראה נפלא. הבצק לא נראה לי בצק פאי כפי שמופיע במתכון אלא בצק טורט. האםאני צודקת? אשמח לדעת מכיוון שאני רוצה להכין את המתכון לפורים. תודה לאה
ניסיתי ויצא נפלא. הכנתי שתי תבניות לחתונה של אחותי ולא הפסקתי לשמוע מחמאות, תודה מרלין :)
הוסף רשומת תגובה