~~ סדנה לפוקצ'ה ~~


 בישול, אפיה וצילום: נוי ופז לבית יהודאי
.
בסוף השבוע, בזמן שהתארחתי אצל חברתי אורה, ישבו שתי בנותיה
מצוננות ו
מחשבות כיצד יתמודדו עם יום הלימודים שמחכה להם
ואני הצעתי, עיזבו לימודים - בואו אלי..נעשה יום כיף





ההצעה עברה בקריאה ראשונה, וכך למחרת הבנות, נוי ופז, הגיעו אלי
ב- 9 בבוקר...ומה הוא יום כיף אצל מרילין? נכון

הבנות מתחילות עם קטיף עשבים
.
.
אז אחרי ששתינו מילק שייק ואכלנו פנקייקס, נפל הפור על
פוקצ'ות. אתן תאפו, אתן תקטפו, אתן תקפיצו ואתן תצלמו
כיף לא? מסתבר שכן

.את הפוקצ'ות אני מכינה מאותו בצק של לחם הבית
הבצק רך יחסית ולכן עובדים איתו בידיים משומנות


עוד רעיונות לפוקצ'ות - כאן



הבנות מציירות ירקות על הפוקצ'ות
מצרכים לבצק
קילו קמח
שתי כפות שמרים יבשים
שלוש כפות סוכר
כף מלח
ארבע כוסות מים - מידה של כוס חד פעמית
רבע כוס שמן זית
~
.
הירקות של הפוקצ'ה
חצילים מטוגנים /  פלפלים צבעוניים, מוקפצות בזמן זית / פלפל
חריף מטוגן / קישואים / כרישות מטוגנים / עגבניות
מיובשות / שיני שום שלימות
מעט גבינת פטה, שמן זית, מלח גס, קצח
עשבי תיבול: רוזמרין, טימין, אורגנו
שומר אפוי עם שמן זית ותימין

הכנה
מערבבים את כל מצרכי הבצק ולשים חמש דקות
נותנים לנוח כרבע שעה ולשים שוב חמש דקות
נותנים שוב לנוח חצי שעה ומדליקים את התנור ל- 200 מעלות
משמנים את הידיים בשמן זית
לוקחים שמינית בצק ומשטיחים מעט בתבנית מרופדת נייר אפיה
שמים על הבצק מתערובת הירקות ועשבי התיבול
שמים גם מעט גבינת פטה פה ושם תוך כדי לחיצות קלות
כדי להשקיע אותם
מתפיחים 10 דקות ודוחפים שוב את הירקות פנימה
מפזרים מעט מלח גס וקצח ואופים עד להזהבה
.

הבנות מקפיצות

9 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מרילין ממי
את מדהימה !!

לכל החבר'ה כאן שרואים את המתכון הטעים הזה ,אז הבנות פז ונוי אמרו שהסדנה היתה פשוט כיף אמיתי
ושמרילין מדהימה באיך שהיא מסבירה ומלמדת
בקיצור כיף לא נורמלי,
שווה ללכת אליה ....
למלצות נוספות :052-7079570

מרילין דרך אגב זה הנייד החדש שלי :)
אוהבת
רווית

מרילין איילון אמר/ה...

רוויתוש מה יהיה איתך
(-:

רוצה להיות יחצנית שלי?
אוהבת אותך, מרילין

אנונימי אמר/ה...

איזה יופי של בלוג יש לך!
לא היה מתכון שניסיתי והתאכזבתי, הכול פשוט וטעים!
עשיתי את הפוקאצות עם בצל מטוגן/שומשום/זתר ויצא מעולההההה

אנונימי אמר/ה...

נראה כל כך טעים! כמו כל המתכונים שלך!

pnina hornung אמר/ה...

ברצוני לדעת אם למעט הכרישות- שאר הירקות אינם מטוגנים?
מאחר ובתמונה העליונה טרם האפייה הירקות נראים משומנים/מטוגנים

הפוקצ'ות נראות מדהימות!

מרילין איילון אמר/ה...

פנינה כן, הם מטוגנים, משום מה חשבתי שציינתי זאת, אז הנה, עכשיו הוספתי
תודה ובהצלחה

אנונימי אמר/ה...

היי אני מאוד רוצה לנסות להכין את הפוקצ'ות שלך. רציתי לשאול, יש לי שמרים טריים שקית של שמרית, האם מספיקה שקית אחת לקילו? ממש תודה.

אנונימי אמר/ה...

מרילין שלום רב את פשוט מדהימה איזה תנור יש לך בבית משום מה גם אני אופה לא קטנה החלפתי מספר תנורים ואיני מגיעה לגוון המאפים שלך אודה לעזרת׳ך ושוב זה בטח לא פרסום לחברת מוצרי חשמל אלא עזרה יישר כח יעל

איילת אמר/ה...

הי מרילין את באמת מדהימה , והמתכונים שלך יאממי יאממי בא לי פשוט להוציא ולאכול. לגבי הפוקצ'ה האם אפשר לשים בה קמח מלא במקום הרגיל ואם כן האם צריך להוסיף מים?