את הלחם הזה הכנתי המווון פעמים. כל כך פשוט, כל כך מהיר וכל כך טעים. בינינו, אנחנו קוראים לזה הפיתות של הלָבָּנֵה..כי הכי כיף לנגב לָבָּנֵה איתם. שקד אוהבת אותה עם שמן זית ומלח גס, ניצן
מעדיפה עם זעתר, אני אוהבת עם רוזמרין או מרווה ובעלי לא מוותר על השומשום ולא מוכן לשמוע על שום דבר אחר
~
מעדיפה עם זעתר, אני אוהבת עם רוזמרין או מרווה ובעלי לא מוותר על השומשום ולא מוכן לשמוע על שום דבר אחר
~
בצק של לחם הבית מאוד דליל: 4 כוסות מים על קילו קמח זו לא טעות. בזכות כמות המים הגדולה, הבצק תופח מהר ונאפה מהר גם כן. מכמות של קילו קמח, אני מכינה 8 פיתות גדולות שאותם
אני מסדרת בשני המגשים של התנור. 4 כאן, ו- 4 כאן
אני מסדרת בשני המגשים של התנור. 4 כאן, ו- 4 כאן
~
מאותו בצק ממש, אני מכינה פוקצ'ות ועוד פוקצ'ות
קילו קמח
שתי כפות שמרים יבשים
שלוש כפות סוכר
כף מלח
ארבע כוסות מים - מידה של כוס חד פעמי
רבע כוס שמן - אפשר זית
רבע כוס שמן - אפשר זית
.
.
הכנה
מערבבים תחילה את כל החומרים היבשים
מוסיפים את המים ואת השמן ולשים חמש דקות
נותנים לנוח כרבע שעה ולשים שוב חמש דקות
נותנים שוב לנוח חצי שעה ומדליקים את התנור ל- 200 מעלות
משמנים את היידים בשמן (אפשר זית), לוקחים מהבצק ומשטיחים מעט
בתבנית. עושים שקעים עם האצבעות, מפזרים שומשום, קצח או כל
תוספת אחרת ואופים עד שמזהיב
בתבנית. עושים שקעים עם האצבעות, מפזרים שומשום, קצח או כל
תוספת אחרת ואופים עד שמזהיב
.
.
המתכון נמסר לי על ידי עידית שמצאה אותו בפורום ילדים
2 תגובות:
הכנתי פעמים רבות ויוצא מעולה.האם ניתן להוסיף לתערובת כוס שאור- יש לי שאור צעיר
הכנתי פעמיים. מעולה! חשוב לא לאפות יותר מדי, השוס של הלחם זה המרקם המעולה שלו.
הוסף רשומת תגובה