~~ עוד על פוקצ'ות ~~


פוקצ'ה סובלת הכל (-: מה שלא נשים על הבצק הרך והאווירי הזה
תמיד מתחסל בתאווה רבה
אז הנה 3 תוספות שמתקבלות בברכה אצלנו: הקלוי, הטחון והטבעי
מצרכים
קילו קמח
שתי כפות שמרים יבשים
שלוש כפות סוכר
כף מלח
ארבע כוסות מים - מידה של כוס חד פעמי
רבע כוס שמן - אפשר / רצוי זית

הכנה
מערבבים תחילה את כל החומרים היבשים
מוסיפים את המים ואת השמן ולשים 10 דקות
הבצק דליל יחסית וזה בסדר
נותנים לנוח חצי שעה ומדליקים את התנור ל- 200 מעלות או יותר
משמנים את היידים בשמן (אפשר זית), לוקחים מהבצק ומשטיחים מעט בתבנית
עושים שקעים עם האצבעות ומעמיסים
אופים עד שמזהיב
~~~ הקלוי ~~~
שילוב של ירקות מטוגנים כגון חצילים וקישואים עם גמבות
צבעוניות קלויות מקולפות וחתוכות - הכל מתובל בשמן זית מלח גס
קצח ומרווה טריה
.

~~~ הטחון ~~~
קופסת שמנת מתוקה (אפשר גם חמוצה)מעורבבת עם צרור
פטרוזיליה (אפשר גם כוסברה) קצוץ ומלח


.
~~~.הטבעי ~~~.
תימין, רוזמרין, עלי בזיליק
ומעל הכל מלח גס קצח ושמן זית

4 תגובות:

rivka אמר/ה...

מתכון נהדר, קל מהיר וטעים מאד
הכנתי פיצה, והיא יצאה מאד רכה ומתאימה גם לילדים קטנים

תודה רבה

מרילין איילון אמר/ה...

תודה רבה ריבקה
אכן בצק מעולה ורב תכליתי!

Mimi אמר/ה...

אפשר להכין ולהקפיא?

ורד ד אמר/ה...

הכנתי גם עוגת שמרים יצאה מצוינת! !